Prvo kupi hosting kod nekog hosting providera. Nakon toga, jedino što ti je potrebno da preusmjeriš domenu koju ćeš kupiti su ti adrese name servera koje će ti dati hosting provider.
Oboružan adresama NS-ova (i kreditnom karticom), odaberi neki od brojnih registranata koji prodaju .com domene. Sve moje domene su kupljene na godaddy.com, site im je jako konfuzan i šaren, ali su zato barem cijene dosta pristojne. Što god da ti ponudi od dodatnih featura uz domenu ti vjerojatno ne treba, pa nemoj niti bacati novce na gluposti.
Nakon kupovine domene morat ćeš unijeti i adrese name servera koje će biti zadužene za resolvanje tvoje domene, a koje ti ja kao što sam gore napisao provajdao tvoj hosting provider.
Druga opcija je da kod nekog hostera kupiš i hosting i domenu, no to ti ne bih preporučio. Ukoliko dođe do poteškoća sa hosterom ukoliko si domenu registrirao sam uvijek ju možeš preusmjeriti, tj. preseliti nekom drugom hosting provideru. Sve to naravno ako ne vjeruješ hosteru.
Ako želiš ipak riješiti sve odjednom, po mogućnosti s nekim domaćim mogu ti toplo preporučiti
http://www.hostingcentar.com/ kod kojih hostam domene već dugi niz godina i nikada nisam imao problema, dečki su prva liga.