Mali ispravak.
1. Amper je jedinica za jačinu struje. Dakle nije direktno vezano za prekostrujnu zaštitu već obratno.
2. za električne uređaje puno je opasnija prevelika struja nego preveliki napon tako da bi točniji bio naziv 'prekostrujna zaštita'. Čovjek će lakše preživjeti udar viskog napona nego visoke struje (da bi se poginulo, dovoljna je struja od 50mA tj. 0,05 A).
3. pri kontaktu/prolasku s uređajem, struja razvija energiju (toplinsku najčešće) koja se izražava u Jouleima
4. najveća struja se javlja kod paljenja uređaja i obično je nekoliko puta veća od tzv. nominalne struje (In). To je ono što piše pod 'Peak Current Value'. Sama sklopka/zaštita NE smije izbaciti strujni krug odmah kod pojave peaka već postoji određeno vremensko zatezanje (odgoda izbacivanja) jer bi inače kod svakog paljenja uređaja došlo do izbacivanja sklopke.
5. učenje s neta ima prednosti, ali i mana. Tehničke stvari baš nije jednostavno naučiti s neta, pa bi moj iskreni savjet bio da se ne petljaš previše u stvari koje ne razumiješ. Za elektrotehniku ipak treba imati nekakvu školu i iskustvo, a koje ti, kako sam priznaješ, nemaš.
6. ja nigdje ne vidim nikakav vodič pa mi nije jasno ime ovog threada