View Single Post
Staro 22.01.2008., 19:22   #52
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
E da,(thnx syss) zaboravih napomenuti, Vivax su Kinezi ne Japanci. Inace se sve stvari koje su u visem rangu proizvode bas u Japanu. Pogledajte si recimo Marantza ili Denona, ne sjecam se jel ima jos koji...svi oni jaci/bolji/skuplji modeli su napravljeni u Japanu a jeftiniji u Kini. Imam doma Technics liniju i Denon stereo pojacalo, napravljeni su u Japanu, rade kao od prvog dana bez ikakvih popravaka. Jednostavno, Kina - jeftina radna snaga i jeftiniji djelovi, Japan - skuplja radna snaga i kvalitetniji(citaj skuplji) dijelovi. Na uredajima za mase se skrtari, dakle Kina.

LP

E, vidiš, ovo je vrijedan komentar koji čak i zaslužuje da malo odemo u off topic.
Premda sam se spekao kupovinom cdp-a koji je proizveden u Kini, još uvijek sam nekako uvjerenja da postoje i stvari koje potječu iz tvornica koje su smještene u Kinu i da imaju kvalitetan proizvod.
Možda ne bih trebao imati takvo mišljenje, no ne mogu suditi o svemu na temelju samo jednog primjera. Tko zna, možda su dotični uređaji imali neadekvatan transport i skladište.
Uzmimo npr. B&W koji je preselio cijelu tvornicu u Kinu, a njihove proizvode na prvom mjestu karakterizira kvalitetna završna obrada.
Proizvod zadržava svoju razinu kvalitete, jer se odbija cijena samo radne snage. Sve ostalo, način proizvodnje, kontrola i ostali čimbenici ostaju istih vrijednosti. Jedino što se mijenja je gorak okus kad na poleđini ugledamo "made in p.r.c.".
Juan je offline   Reply With Quote