View Single Post
Staro 22.01.2008., 13:19   #51
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor miky Pregled postova
Ovo ti neznam objasnit jer sam i ja to tamo procito pa pitam!!!

Već sam naveo da nemam ama bas nikakvog iskustva s ovim stvarima -al ovde se dobro uči

Razumjem ja tebe u potpunosti -sto pricas i za ono koliko trosi iz gradske mreze a koliko moze davat -

Onda i zvucnici 100% nedaju kako japanci kazu

A koji mi ti reciver onda preporucujes?
ma nemas frke, znam da trazis info i nije bed, samo ne volim kad netko, bilo tko, misli da govorim krivo. mozda i dam koju informaciju intuitivno, dakle zakljucujem na bazi onog kaj sam vidio/cuo/probao, pa moze biti nesto drugacija od stvarne, al nikad nece biti laz.
u slucaju da kazem nesto krivo uvijek me se moze ispraviti.

jedino kaj sam htio je uputiti te da reciever nije star 2 godine, nego sigurno vise i da ne vrijedi 1000kn. stvar je stara minimalno 3 godine, koristena je i ja tipu ne bi dao niti 800kn. dakle, skini mu cijenu koliko ide.

za te zvucnike ne znam kaj da ti preporucim. iskreno, rade bi kupio sonija za 1200kn jer je nov i ima garanciju, no sad to je praktican razlog. netko voli ovo netko voli ono, nekome je jamaha zakon nekome je marantz smece.

neko vrijeme sam trazio kaj da sebi upiknem i nabaso sam na istu dilemu, kaj uzeti!? za takve zvucnike si uzmi nekaj kaj nije skupo jer ti niti zvucnici nisu skupi, i obavezno uzmi neki sub jer basa neces imati.

dakle, po mojem misljenju ti je svejedno. druga stvar bi bila da imas zvucnike od 10000kn pa bi pioneera ili sonija bilo bezveze staviti na njih. ali opet, nekome se bas ta kombinacija svida. po mogucnosti bi bilo dobro isprobati prije kupnje...

odabir je cisto tvoj, a ovo su ti neke smjernice. neki reciever do 1500kn(nov jel) nece biti greska kao niti neki star godinu ili dvije za 1000kn.

koji sub valja imas takoder na internetu, nadi nekaj do 1500kn, nades review i to je to. za sub mozes i vise para dati, zavisi koliko dobar/mocan zelis. uzmi u obzir da sub, dakle neki bolji, ima minimalno 10" tj. 25cm membranu. sve ono ispod(a neki bi rekli da niti ovo nije dovoljno) nije sub nego wannabe sub.

E da,(thnx syss) zaboravih napomenuti, Vivax su Kinezi ne Japanci. Inace se sve stvari koje su u visem rangu proizvode bas u Japanu. Pogledajte si recimo Marantza ili Denona, ne sjecam se jel ima jos koji...svi oni jaci/bolji/skuplji modeli su napravljeni u Japanu a jeftiniji u Kini. Imam doma Technics liniju i Denon stereo pojacalo, napravljeni su u Japanu, rade kao od prvog dana bez ikakvih popravaka. Jednostavno, Kina - jeftina radna snaga i jeftiniji djelovi, Japan - skuplja radna snaga i kvalitetniji(citaj skuplji) dijelovi. Na uredajima za mase se skrtari, dakle Kina.

LP

Zadnje izmijenjeno od: gamer. 22.01.2008. u 15:16.
gamer je offline   Reply With Quote