View Single Post
Staro 22.01.2008., 00:47   #44
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor miky Pregled postova
evo da dodam jednu slicicu - samostojeći zvucnik -bez one navlake-stali je vec
malo ukreivo slikano al evo

http://img227.imageshack.us/img227/6039/8787zs0.jpg

Nije za guske sijeno ?-tamo je bas lijepo pokazano kako to spojit
gle...decec...mene boli ona stvar jel bus ti mene poslusao ili ne. ne radi se o mojem zepu nego o tvojem.

takoder, objasni mi cemu spajati vise zvucnika u seriju ili paralelu?
da si imalo trazio neka objasnjenja i neke informacije znao bi da vecina recievera ima za namjestiti 4ohm ili 8ohm load, i to bas zato da se deca poput tebe nebi isla igrati svim i svacim oko njihovih uredaja.

takoder, da znas ista o zvucnicima znao bi da na frekvi od 500Hz(ili bilo kojoj, ovo je samo primjer,za pravu impedanciju nabavis graf od proizvodaca, koji naravno rijetko kad dobijete kad su imena kineska i slicno...) zvucnik moze imati 1, 2 ili 150ohm-a, a ne 8 ili 4 kako kazu te bi znao da je tih 8ohm-a neka, ajmo to nazvati sredina tj. neka srednja vrijednost. to i jos dosta ostalih vrijednosti zvucnika rade razliku izmedu tog vivaxa ili recimo nekog warfedalea. nije nit bitno...

dakle, opet te pitam, cemu fakin spajanje u seriju?

@ bruno_x; radi se o marketinskom triku.
da li su vam juan i syss istaknuli da uredaj trosi koliko?...cca 300W? ajde ti meni reci kak ovo moze biti perpetu mobile 2 vrste(ili kak se vec pise) kad tebi na zvucnike daje 600W tj. 720W a trosi samo 300W iz mreze.

za japanezere se zna da skrtare na svemu a pogotovo na transformatorima, pa stavljaju male jadne trafice...a drugi razlog je kaj taj uredaj treba subwoofer jer na sve te kanale ne daje frekvu od 20Hz-20kHz nego od one na koju namjestite na bass cutof, a ostatak ide na subu koja ima POSEBNO pojacalo. cinjenica je da na frekvama do 100Hz uredaj povuce puno vise snage nego kaj povuce na ostalim frekvama iznad 100Hz. zato za sve te recievere trebate subu. ovo 2x100w vec nekako ide, ako ima dobar stereo mod u kojem moze raditi na full spektru frekvencija, sa time da to nece nikada na nikojim zvucnicima nadomjestiti neki dobar subwoofer( u basu, jel) ili neko dobro stereo pojacalo sa 2 dobra samostojeca zvucnika. mislim ima i takvih, al onda ne pricamo vise o uredajima od 1000kn nego puno, puno vise.

ova snaga je mjerena na 1kHz, dakle jedna jedina frekvencija di se ja derem cak jace od tog recievera, na 8ohm-a i sa totalnim harmonickim distorzijama od 1%. 1% THD na ovoj snazi, na jednoj frekvi na 8ohm-a je smece od uredaja. na spektru ima bar 10% THD-a kaj se vec i u uhu osjeti...al da su to napisali vi ga nebi kupili, u slucaju da znate o cemu se radi. inace 1% THD su svi uredaji za masovnu potrosnju. meni kao smrtniku je recimo i to dovoljno. mislim, ima tu jos hrpa faktora kaj cine kvalitetu ali o tome nije mjesto ovdje, a niti sam ja audiofil da bi o tome mogao govoriti, a niti ne znam sve...

to su sve trikovi i slicne shemice kojima prodavaci vucu kupce. harman kardon ima max po 65W po kanalu, vuce oko 700W pa se svi kunu da je glasniji i jaci od svega ostalog. zasto? jer u mjerenjima koristi cijeli spektar frekvencija, dakle od 20Hz-20kHz i tu snagu daje u prospekte.

jel treba jos kaj pojasniti?

LP

Zadnje izmijenjeno od: gamer. 22.01.2008. u 02:23.
gamer je offline   Reply With Quote