View Single Post
Staro 21.01.2008., 22:19   #7
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
O Intelovom stock (C2D/Q) hladnjaku...

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
http://www.frostytech.com/top5heatsinks.cfm

ček ovo je neki zaheb ili
Intel stock je najtiši (@ max RPM)
na koju foru je to tiše od Katane ili Infinity-a
bolje da ovaj link nisi stavio
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Wolv, rijec je o buci na 12V. Na 12V je taj stock cooler od C2D na 1500rpm i tisi je od Infinity-ja koji ima 12cm vent na 12V na 1200rpm. Tu nitko ne spominje performanse, slazem se da je glupo, niti da je moguce smanjit broj obrtaja Infinity-ju ili nekom trecem cooleru.
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
znam da je riječ o buci na 12V no Infinity na 12V se jako slabo čuje (tek se malo protok čuje) dok se kod ovog čuju ležajevi i na 1500o/min, a da ne velim kako se stock od C2Q čuje na 12V pri 2500o/min
Citiraj:
E pa ovaj vent na C2D stock cooleru koji su testirali je Nidec i cisto sumnjam da mu se cuju lezajevi. Stock vent od C2Q na 2500rpm je nesto sasvim drugo.
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Eh...ali Delta vent na stocku baš i nije tih
Citiraj:
Nije, zato mi je i bilo krivo kad sam vidio da na mom nije Nidec. Da je bio Nidec, mozda na kraju ne bih ni kupio Freezera.
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
O tome smo već jednom govorili, ali od tada ja još nisam vidio ni jedan Nidecov vent na tvorničkim hladnjacima. Samo Delte
Citiraj:
Na jednom stock cooleru za C2D, konkretno za E6750 je Foxconn vent, tako da ima i takvih. Ali ovaj Foxconn je katastrofa, znatno je manjeg promjera nego Delta, a lopatice su i puno plice od onih na Delti. Delta jako vibrira kad radi, a stoga se i cuje, ali se na Foxconnu gadno, gadno cuju lezajevi, iako nema nikakvih vibracija. Delta je ipak bolja jer puse znatno vise zraka.
Citiraj:
Autor Ph03n1x Pregled postova
Jucer prijatelju slagao konfu s E6750 i dobio je Deltu na box cooleru. Iznenadilo me kak je manjeg promjera od Nideca na mojem stock hladnjaku za E6300.
Jedno vrijeme dok sam imao kompjuter van kućišta na stolu hladio sam E6300 s box coolerom i mogu reći da je Nidec doista tih.
Citiraj:
Autor nexus-6 Pregled postova
Ja sam takodjer dobio 2 Nidec-a, prvog sa E6300 i sada sa celerom 420. Jedino je ovaj na celeru jaci od onog na E6300 (0.35A vs 0.2A), nema onu 4. zicu za regulaciju vrtnje i dolazi na duplo manjem heatsinku. Nisam ga spajao na plocu pa ne znam na kolko se vrti, na 12V se cuje dosta, a na 5V se izbliza cuju lezajevi.

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 02.03.2008. u 02:00.
Optik je offline   Reply With Quote