Citiraj:
Autor estugarda
Ako sam te dobro razumio, ne zelis 3D tijelo u wireframeu vec 3D tijelo simulirano linijama u 3D. E sad kad imas linije u 3D koje ocrtavaju tijelo kakvo ti treba, onda zelis ispuniti plohe hatchom, zar ne?
Ne razumijem cemu to zapravo, no evo nekoliko nacina:
nacin 1. Polygon (koji formira plohu koju zelis obojati) zeljenog modela iz prostora zarotiras u TOP view da gledas tocno tlocrt. Zahatchiras polygon u TOP view i onda ga zarotiras natrag sa hatchom. Ovako radis ako bas hoces hatch u 3D.
nacin 2. Od zatvorenog polygona napravis plohu tj. surface sa planesurf komandom. Kad napises planesurf imas opciju nacrtati plohu ili oznaciti linije koje je omedjuju - odaberes [object] i selektiras polygon ili linije koje ga zatvaraju.
nacin 3. Napravis solid i onda ga [explode]as na sastavne dijelove (plohe i linije) i pobrises ono sto ne zelis...
Ima vjerojatno jos barem 100 nacina, ali ovo meni sada pada na pamet...
Nis ne fali 3Du u AutoCADu. (Dobro ajde, nema dobar vlastiti render engine pa se koristi eksterni). Ima i moze sve sto i drugi softveri. Ja bih cak rekao i da je bolji od nekih spomenutih. Ovisno sto se modelira, zapravo.
Ja obavljam,fino (detaljno) modeliranje u Rhino3D (i za njega treba eksterni render engine), globalne stvari u ArchiCADu(kuce), 3DSmaxu, C4D, Vue.
|
Jedna od osnovnih stvari koja fali Autocadu da bi bio dobar u 3D je da nema mogucnosti chekiranja modela, odnosno nije sposoban prepoznat dali jedno tijelo prodire u drugo, ili dali tijelo dodiruje povrsinom drugo tijelo, vjeruj mi ljudi si mi donijelo nacrte koji su po njima bili spremni za proizvodnju, toliko gresaka je bilo, da mi je brze i jednostavnije bilo nacrtat kompletan sklop od nule u Proe, nego ici njihovo ispravljat.
Sta se tice Rhina, ja takodjer dosta radim u njemu, ali on je dobar samo za preliminari dizajn, i lijepe rendere.

Vidim da si spomenuo cinema4D, bas sam gledao njegove mogucnosti jer mi je jedan poznanik rekao za njega, kakav je za rad - kompliciran? gladan za resursima?.....
ako ti nije bed par rijeci napisat.