View Single Post
Staro 19.01.2008., 21:11   #31
panaso
Premium
Moj komp

panaso's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Lesa Pregled postova
Drugi moment koji meni zvuči kao siguran put u probleme je da ćeš raditi i veleprodaju? U ovom trenutku u HR?
Nije sada je najbolji momenat za radit veleprodaju nema para nema robe kod nas sad je najlakše radit jer je sve avansno u večini branši,građevinski materijal,tekstil,informatika,turizam(čak plačate rezervaciju 6 mjeseci prije konzumacije usluge)

Citiraj:
Autor Lesa Pregled postova

Links radi dosta svoga uvoza sam izvana i to upravo da poveća maržu, a ti ćeš raditi isto i prodavati sa par posto. Nadam se da imaš dosta kapitala

Problem ovlaštenih uvoznika. Čim te skuže da rušiš cijene ispod neke razine odmah zovu vendora. Lako se sazna di uzimaš robu, a onda ide 'tko vam je važniji', 'Slobodno izbrišite ovu narudžbu od 30k EUR jer eto netko je kupio 5 kartica i sad mene ***e' ili čisto jedna taktika koja se koristi, a jako je simpatična: vidi se koju robu si uvezao, distributer jednostavno krene nuditi tu robu ispod tvoga ulaza (to će naravno platiti dobavljač nakon tretmana 'mogu ja i druge brandove prodavati ako tako hoćete') dok tebi curi znoj zbog angažiranog kapitala.
Sretno!
Tu se pazi imaj na umu da su kinezi lažljivci i prevaranti i da se ne pridržavaju nikakvog dogovora i ugovora.Da se postupa po njihovim zakonima.Njihov zakon glasi ako si im poslao novce unaprijed robu nečeš vidjet na vrijeme.
obavezno radi sa LC po tovarnom listu potvrđenom od naše carine ili prijevoznika
Pazi se još sve kineske tvrtke imaju dozvolu za proizvodnju robe ali nemaju dozvolu za izvozit i prodavat dotićnu robu,ako ih to nisi pitao po njihovom zakonu oni ti to nisu dužni napomenut i ti češ naprimjer kupit kučišta i biče tvoji ali ih nečeš smjeti izvest iz kine i nečeš ih smjeti prodavat u kini.

Moj savjet bi ti bio da stupiš u kontakt sa Biostarom,Foxconnom ili nekim sličnim gigantima koji nisu u nas zastupljeni i probaš dobit zastupstvo
Tribaš kompanije ala foxconn koji su u ratu npr Asus i objasnit im da ih sadašnji zastupnik loše zastupa što je i istina.S kinezima nikada ne pristaj na prvu cijenu jer ispadaš neozbiljan i ona je inače 30-50% veča o njihove normalne cijene
panaso je offline