View Single Post
Staro 19.01.2008., 19:28   #5
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Uz duzno stovanje, i sa oprostenjem, Index jede govna.
Kakvi strujni udari ?! Napuhuju pricu do yaya.

U cemu je stvar ? XPS laptop ima dijelove od aluminija. Posto adapter nije trozilni (faza, nula i uzemljenje) nego dvozilni (faza i nula) u nekim slucajevima, kada je prikljucen adapter, dolazi do "tingling sensation-a". Dakle, nikakvi elektrosokovi, nikakvo bolno peckanje.

I to nije samo slucaj kod Dell-a. Isti stvar je bila i kod Sony SZ serije (koju sam i ja imao). On takodjer ima aluminijske palm restove i kod dvozilnih kablova se isto desava. Sony je besplatno zamijenio svima koji su zatrazili adaptere sa trozilnim kablovima bez ikakve naknade. Osim Sony-a jos par proizvodjaca je imalo isti slucaj sa svojim "metalnim" prijenosnicima.

Istina, to se ne bi smjelo desavati i to su trebali odmah predvidjeti te uz prijenosnik odmah priloziti trozilni kabel i adapter. To jest njihova krivnja, ali toliko pretjerivati pa reci da korisnici dozivljavaju elektrosokove, mislim stvarno !
Nazalost nisi upravu. Jer korisnik osim "tingling sensationa" moze dozivjeti dobar sok. Nije isto kao one kombinacije radijatora i komponenti i slicno, ali je neugodan.
  Reply With Quote