Hmm..webshopovi kod nas jedino i preživljavaju sa 'webshop' maržama jer rade sa domaćim uvoznicima, kupuju robu kad ju prodaju tako da nemaju rizika pada cijene i nemogućnosti prodaje robe sa lagera iznad kupovne cijene. To je i poanta preživljavanja webshopa.
Dakle recimo Bing sa ovakvom politikom, manje risky politikom nije uspio preživjeti, a ti ćeš uzimati vani? Po meni jako riskantno.
Drugi moment koji meni zvuči kao siguran put u probleme je da ćeš raditi i veleprodaju? U ovom trenutku u HR?
Links radi dosta svoga uvoza sam izvana i to upravo da poveća maržu, a ti ćeš raditi isto i prodavati sa par posto. Nadam se da imaš dosta kapitala
Problem ovlaštenih uvoznika. Čim te skuže da rušiš cijene ispod neke razine odmah zovu vendora. Lako se sazna di uzimaš robu, a onda ide 'tko vam je važniji', 'Slobodno izbrišite ovu narudžbu od 30k EUR jer eto netko je kupio 5 kartica i sad mene ***e' ili čisto jedna taktika koja se koristi, a jako je simpatična: vidi se koju robu si uvezao, distributer jednostavno krene nuditi tu robu ispod tvoga ulaza (to će naravno platiti dobavljač nakon tretmana 'mogu ja i druge brandove prodavati ako tako hoćete') dok tebi curi znoj zbog angažiranog kapitala.
Eto - moje mišljenje. Ovo ne mora biti situacija za ove brandove koje si naveo gore, što je roba specijaliziranija, to imaš veće šanse da te netko ne zakači. Links je isto tako na početku prodavao rjeđe stvari na kojima je i zarađivao i imao svoje kupce.
No - eto samo info, od ovih brandova što si naveo sa jednim znam da ćeš imati problema, a Saphire također neće lako ići. Sitnije i posebnije stvari nema toliko rizika jer se nitko ozbiljno ne bavi sa njima i veliki ne obaziru pažnju.
Sretno!