View Single Post
Staro 19.01.2008., 10:49   #1
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Cool Kućište,ploča,SATA kabel i potrošeni živci

Nisam znao jel neki određeniji podforum primjereniji za ovu temu pa ako je to slučaj molim moderatora da napravi svoje .....

Imam kučište u kojem nema puno mjesta oko same ploče i moram spojit SATA kabel.
Sata konektori na samoj ploči su onog kutnog L tipa a ne normalni okomiti...
Tako da nema mjesta za SATA konektor/kabel od same bočne stranice kučišta...
Nema šanse ugurat kabel s montiranom pločom isto kao što nema šanse ugurat ploču sa kabelom u kučište....

* Netko če pomislit da dobro presavijem kabel ali opet ni tako nema mjesta....

* Sljedeče šta netko može pomislit je kabel sa L konektorima ali taj tip kabela je slomiven u krivom smjeru i izgleda da se ne proizvode u onom smjeru u kojem meni treba -prema gore (bar su mi tako rekli u dučanu) ....jer ovako kad su prema dolje iako se čini da može stat zbog bočnog mjesta ne može stat što se tiče dna jer nema mjesta za kabel čak ni da uguram kabel u gornji konektor na ploči (sveukupno ih ima 4 /2 poviše 2)

* U biti tražim SATA kabel sa vrlo kratkim konektorom i uspio sam nači jedan takav kutni na L no vrlo brzo je postao očit minus toga...
Tu je kratkoča samog konektora negativna stvar jer iako može stat šta se tiče bočnog mjesta te onog mjesta ispod same ploče /dna kučišta ....u biti kabel se ne može ugurat u same konektore na ploči jer je konektor prekratak pa drugi L dio konektora tuče u ploču pošto sami konektori na ploči nisu na samom kraju nego su nekih 4 milimetra unutra šta je dovoljno da mi se zagorča život

Ako je nešto nejasno evo Slika

I sad jel propuštam neko očito rješenje ovoga ili mi ostaje da upaljačem pokušam napravit kutni konektor na onu stranu koja bi mi odgovarala ?