Citiraj:
Autor CuKi
1. ovo sto sam ja nacrtao je samo skica, a rupa moze biti jako velika, npr (cijela duzina kucista x 12cm ) a onda mislim da bece biti problema sa hranjenjem 2 venta.
1.A. jesi razmisljao o tome da okrenes maticnu plocu naopako, tj da proc bude dole, tako da ti svijezi zrak stize direktno do njega.
2. mislim da nije apsolutno nuzno da da imas isti broj ventova na upuhu i ispuhu. Uostalom zrak se najbolje ubrzava kada mu serijski spojis par ventova s tim da prvi vent se vrti na najsporije, drugi malo brze, treci jos brze.....
Prvu ideju sa skrgama si odbaco, ali svejedno bi dodao da se te skrge mogu izvesti elegantno i da se odrzi simetricnost kucista. Poguglaj malo o SILVERSTONE Temjin TJ09 kucistu pa ces skuziti na sta mislim.
P.S. dobio sam jos jednu ideju za case, sada se bacam na crtanje a slika sljedi za par minuta.
|
1. Zaboravljaš da ne može biti rupa po cijeloj površini iz aspekta tišine, diskovi više nisu onda izolirani pa sve pada u vodu....
1.a. da tako je to u mom prijedlogu a u tvom slučaju zrak treba proči cjelu dužinu kućišta da bi došo do proca (a već manje hvata jer mu ovaj donji uzima više)
2. najbolje je kad je upuh = ispuh onda je najprirodniji flow. Ne idem na brzinu, brzi zrrak fućka kad pogađa rešetke = nedovoljno tiho
škrge mi opet stvaraju direktnu rupu u iznutricu = veča buka
pogledaću silvestra
mislim za***ano je to kad si čovjek postavi takve uvjete, em max tišina, em max flow, em max minimala look....
zato se na takvim stvarima grunta i grunta... ja se evo u glavi već 3 tjedna igram s idejom , vrtim svakak
hvala na silnom zalaganju
ubiti ovo tvoje je skoro klasična spika hlađenja u horizontalu koje je u svojoj osnovi ok, al kad mu ostaviš upuhe na prednjici... ovak mi gubi na funkciji