Eto, inace ne gledam TV puno, ali sam juce naletio na tu reportazu.
Stvarno nisam znao kako da se osjecam, ono je totalno vrijeđanje, pod***avanje, prikazivanje gamera u najgorem svjetlu. Uostalom, ako oni misle da je to idiotizam i da samo zaglupljuje i da to rade samo glupi ljudi i da je to kao dobar dan raditi (igrati), zasto se ne bi oprobali protiv jednog od njih, pa da vide i to kako je.
Ne znam sta koji qurac ona glupa teta sto radi na novoj ima pricati o tome kao o ovisnosti, kada u normalnim zemljema postoji zanimanje Gamer i ljudi za to dobijaju novac (beta testeri,...). Nisam nikada vidio da je neki novinar proglasen ovisnikom zato sto i nakon isteka svog radnog vremena pise kolumne, recenzije,... Ali ne po ITu, o kojem niko od njih nema ni P od pojma, i gejmanja moraju srati k'o trudne foke, i pametovati...
Po meni su oni ispali najgluplji u ovoj priči (ljudi koji su pravili reportazu), jer su je totalno neprofesionalno uradili sto se da zakljuciti iz deadmanovog posta gdje je rekao kako su mu izjave vađenje iz konteksta, a da ne spominjemo njihove provale i izlive "pameti" u ostalim emisijama (
LINK).
O onom psihijatru nemam sta reci, ne znam sta bih rekao. On je samo takav ovisnik o zaglupljivanju ljudi, o tome da ih sto vise proglasi ludim, nenormalnim, nesocijalizovanim,...