View Single Post
Staro 18.01.2008., 12:44   #11
zarac
Registered User

zarac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
dakle, ponovo:
ja koristim taj omraženi mobilni internet i zadovoljan sam. poput necka, nemam telefonsku liniju i nisam ju imao namjere uzimati samo radi interneta (podstanar sam). bnet nije dostupan u mom kvartu (zagreb, gračani), pa sam uzeo gorenavedeni vip mobile broadband.
veza NE PUCA!!!!! to je vjerojatno pitanje modema i jačine signala. ja koristim "option globesurfer icon" kojeg sam dobio uz pretplatu prije 2 godine.
zgodna stvar s tom spravom je da kad se prvi put spoji na pc, prijavljuje se kao mali hard disk koji sadrži drivere za modem. sve što trebaš znati je username, password i APN.
napominjem da sam ovu uslugu koristio na pelješcu, gdje je vip signal doista jadan, ali stvar je bila više nego upotrebljiva.
moja realna propusnost u zg je oko 768kbit/s i ne postoje neke oscilacije, barem ne da bih to u radu osjetio.
ako ne želiš žicu, prvo provjeri postoji li kakav wireless provider u kvartu. ako nema, ovo je jedini izbor (dvosmjerni satelitski internet nije opcija - skupo, ogromna latencija.)
zarac je offline   Reply With Quote