View Single Post
Staro 17.01.2008., 08:34   #32
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
RAID 0 na dfi nf4 ultra m2

Pozdrav,
Otvorio bih jednu malu raspravicu vezanu za ovaj chipset i raid.
Naime, prie n10 dana mi je crko hitachi t7k160 PATA pa sam morao u vemil po novi 160GB SATA 325 kn. Rekoha sam sebi pošto je ovaj prvi na garanciji, kad dodje novi, stavit cu ih u raid 0...i tu pocinu moji problemi..
naime, na toj ploci imam 2 ide konektora i 4 sata konektora..uzeo sam 4 stara seagate od 10GB i spojio ih na oba ide kontrolera..a na 5 disku imam sustav i dalje, koji se nalazi na sata4 ili sata3 utoru....Zasto ne sata1 ili sata2..
zato sto ako u biosu, ukljucim raid i odaberem sa mi prvi ide0 i master i slave budu enablani za raid, onda uopce neprepozanje vise bios sata1 i sata 2 konektore..sto mi je vrlo cudno..i molim objasnjenje...
Druga stvar...nakon sto sam uspjesno napravio polje raid0 sa 4 ide diska i usao u windowse, moj hdd tach 3.0.4.0 mi pokaze da se transfer rate uopce nije povecao.....jest da sam instalirao drivere sa dfi stranice ,a tek kasnije vidio da i na nvidijinoj stranici postoje noviji driveri...

Onda sam istestirao transfer rate pojedinacnog diska sto za seagate iznosi od 33Mb do 20Mb na kraju diska, sa bilo kojim cluster sizeom...

cak sam kreirao radi polje i sa 1, 2 ,3 i 4 diska..sto je najbolje,kada kreiram radi0 sa jednim diskom, onda mi je transfer rate od 20 Mb/s od pocetka do karaja diska..
e sada, da li je to do drivera, moram staviti nove ili mi je kontroler u banani ili je on los kontroler...ploca ima zadnji bios i 7 mjeseca prosle godine..

Pozz,
Goran.

edit..sutra potkrijepim slikama..

Zadnje izmijenjeno od: Shuky. 17.01.2008. u 14:47.
Shuky je offline   Reply With Quote