View Single Post
Staro 17.01.2008., 07:59   #192
PhantomLORD
Registered User
Moj komp

PhantomLORD's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Gigabyte Digital Theater Hybrid TV kartica, DVB-T & Analog (GT-PTV-TAF-RH)

PROBLEM: kašnjenje zvuka

E s ovim kašnjenjem zvuka sam se ***atao dobrih skoro godinu dana. U početku krene super, pa negdje oko pola sata gledanja se već počinje primjećivati kašnjenje zvuka, nakon nekih 2 sata gledanja onako od oka kasni oko sekunde. E to stvarno iritira.

Probao sam ponovo instalirat sam drivere kartice, pa skinio novije sa neta, pa powercinema 4, pa powercinema 5, pa najnovije patcheve, pa drivere grafičke, zvučne, pa christv, pa ovaj program pa onaj program, mislim da sam sve moguće programe isprobao, pa ovaj codec onaj codec.

Pa sam mijenjao karticu po PCI utorima, pa sam povadio sve ostale kartice, pa sam mrdo po BIOS-u po PCI sabirnici postavkama. Pa IRQ. Pa sam stavio linux, pa gnome, pa kde, pa ova distribucija pa ona...

Shvaćate poantu... nema šta nisam probao... e...

Uglavnom, do jučer sam jedino na Ubuntu Feisty uspio sredit da radi, i to bez kašnjenja, ipak karticu ne prepoznaje out of the box, al nije ni teško za napravit, pa ako baš nekog zanima nek se javi... kad je došao Gutsy, isto sr.... kao na windowsima, kašnjenje zvuka... budući da sam već maknio feisty i podesio gutsy, nije mi se dalo sve vraćati nazad...

Jučer reko il ćeš radit, il ču te raz***at čekičem u tri PM.

Formatirao particiju, instalirao čisti XP-SP2, stavio samo osnovno, drivere matične, restart, drivere grafičke, restart, drivere tv-kartice nove s neta, restart, powecinema 5 retail + najnoviji patch s neta. Ništa više...

i... RADI (pet sati gledanja programa, i mijenjanje programa i kretanje po menijima i još uz rad po kompu dok je ovo u pozadini, znači da isključim mogućnost potrošnje resursa) i nema kašnjenja ni milisekunde, jedino imam malo choppy sound, znači nekako pucketavo, no nije bed, glavno da ne kasni... wuhuu

J... sam joj sve po spisku, kad malo razmislim, može bit do drivera zvučne, jer sam ostavio one od windowsa, (premda ne zvuče baš najbolje) a ne od creative labsa (SB Live 5.1). EDIT: (nije do drivera zvučne, idemo dalje)...

Sad ću polako vraćat ostale kartice i instalirat programe i ostale drivere i codece, da točno identificiram u čemu je bio ***... problem...

Eto registrirao sam se da to kažem jer puno ljudi ima kašnjenje zvuka s ovom karticom, a to je tako iritantno da bolje da nepričam. A ja sam preletio internet i uzduž i popreko, i ove i one stranice, forume, i linuxove forume i.... uglavnom nisam našao riješenje, osim da neki imaju taj problem a neki ne...

Zadnje izmijenjeno od: PhantomLORD. 18.01.2008. u 07:13.
PhantomLORD je offline   Reply With Quote