Citiraj:
Autor nex
220 kn/GB je preskupo ako ne namjerava clockati. Fortron 350W bi trebao bez ikakvih problema vrtiti tu konfu. I za boga miloga izbaci tu 8600gt, s lovom koju ustedis na RAM-u/PSU kupi mu nekog ATI-a ili 7900GS ako je alergican na ATI drivere 
|
Eh, gdje su ona vremena kad je GB RAM-a koštao 700-2000kn

Ma nije bitno da li memorija košta 150 ili 220kn....razlika je minimalna u cijeni, a 2 godine u garanciji. Uostalom, iskreno koliko bi vas uzelo ovaj ocz (2GB) ili uštedjelo nekih 100kn i uzelo kingmax? Čak i ako ne mislite overclockirati...Što se tiče napajanja- zašto bi VX bio overkill? Pa bar je napajanje komponenta na kojoj se ne smije štedjeti. Što ako čovjek odluči uzeti 8800gtx za pola godine? Možda bude sve radilo na sharkoonu od 350W, ali možda i ne bude. Kod VX-a sam bar siguran. Što ako odluči staviti još koji GB RAM-a u komp? Kingmax baš i nije poznat po tome da voli miješanje s drugim memorijama...barem ne u DDR svijetu. Što se tiče kartice, razmišljao sam o ECS 7900gs jer je ultra jeftina i malo tvornički clockana, ali je nema u vemilu (barem ja ne vidim u cjeniku), a sve ostale 7900 koštaju barem 1200kn, te sam zato i stavio 8600
GTS, a ne
gt. Kartice su tu negdje, a čak bih rekao da je 8600gts bolja, makar ne bitno. Košta oko 1000kn. 1950 serija ne dolazi u obzir jer su kartice jako šarene...pogotovo one sapphire koje se pregrijavaju, a zna biti problema i s driverima kod nekih igri. Znam ljude koji je imaju i nisu baš zadovoljni. 1950gt se pak ne isplati jer je sporija, a čovjek neće ništa clockirati, makar je dobar clocker (kartica, ne čovjek

). Inače, najveća mi je dilema matična i CPU,a ostalo je lako iskombinirati.