View Single Post
Staro 15.01.2008., 23:45   #1
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Novi CD player

Malo mi je i suludo otvarati temu, no ne mogu si pomoći jer sam deprimiran današnjm kupnjom.
Nakon 12 godina starog technicsa sl-pg460 koji me služio od djetinjstva, odlučio sam se počastiti drugim playerom. u ruke je pred koji mjesec uletio pioneer pd-s 503 koji mi je bio interesantan radi transporta, no unatoč svojoj jedinstvenosti, nije ništa posebno po pitanju zvuka, a laser za koji je upitno da li je originalan košta nemalih 600Kn, što i ne čini isplativu investiciju u player koji je stajao duže vremena u vlažnom podrumu.
Nisam baš dugo tražio, jer znam da nema nekih velikih razlika u klasi do 2000kn koliko sam bio spreman izdvojiti, pa sam se odlučio na najjeftiniji i najjednostavniji marantz cd 5001.
Nakon kupnje, trk doma, brzinsko čišćenje i vađenje technicsa sa svog položaja i oprezno stavljanje novog cdp na svoju poziciju. Entuzijazam ne pada cijelih 30ak minuta dok sam pio kavu i listao upute dok se player temperira na sobnu temperaturu.
Gotovo, slijedi prvo buđenje uređaja: u ruci već Nelly Furtado: Loose i pritisak na tipku open/close.....krrrrkkkkrrrrrr...??? Ladica se otvori do pola kao da je kameni mehanizam koji se nije otvarao još od doba Etrušćana. Nakon drugog pritiska se otvara, ali rošta...struže kao da je vodilica suha i zupčanici bez pola zuba. Nisam siguran, niti želim gledati o čemu se radi jer se ipak radi o novom, novcatom uređaju koji je otvoren ispred mojih očiju.
Sad me samo zanima, da li će roštanje nestati s vremenom, tj da li je možda mast nanešena pa treba vremena da to sjedne na svoje ili da nosim nazad?
Juan je offline   Reply With Quote