View Single Post
Staro 15.01.2008., 21:14   #13
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
Smeće od uređaja. Očajna grafička, skučeni disk, "čak" jedan USB port... Nema optički uređaj, nema firewire, nema LAN, nema dial-up modem, nema čitač kartica... Ma ajd bježi sa tom kantom! A i dizajn je pravo ruglo, pa uređaj izgleda kao tacna za tanjure u studentskoj menzi
Jel se zahebavas ili ti to ozbiljno ?

Citiraj:
Autor d'beast Pregled postova
inace, svaka budala more napraviti tak komp bez pola osnovnih stvari
Hebiga, zasto nije to nitko dosad napravio ? Najblize je dosao Sony sa TZ serijom ali Air brise pod s njom. Air-u je najslicniji Sony Vaio X505 ali ga je vec vrijeme pregazilo. Isto tako nije imao skoro pa nista portova ali se prodavao ko da je dzabe.

Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
Da, i prava cijena će biti, a za tu istu lovu ćeš moći nabaviti "normalan" lap sa cijelom silom USB portova, daleko većim diskom, optičkim uređajem i masom drugih stvari... Uopće ne kužim primjenu tog super-tankog lapa osim što će snobovima služiti kao statusni simbol...

Cijena mu je 1700$ sto je cisto OK kad ga usporedis sa Sony Vaio TZ koji dodje 300 do 700$ skuplje a ima iste ili losije komponente.

Nadalje, ja ne kuzim kako neki pojedinci rezoniraju. Na trzistu ima masa ultra prijenosnika koji nemaju ugradjen opticki pogon. Postoji veliki segment trzista kojem ne treba non stop DVD uredjaj nego po potrebi koriste eksterni, zato sto zele da im prijenosnik bude uistinu lagan i prenosiv.

Isto tako, sto se tice ostalih stvari sto "fale", jedina zamjerka moze ici nedostatku firewire-a i jos bar jednom USB portu. Ostalo je, IMHO, samo odraz naseg mentaliteta: ako nema u njemu bar 3 kila i ako nema bar 15" ekran nije to ni L od Laptopa.

Ja nisam nekakav Apple fanatik, nemam nijedan njihov proizvod i mislim da je iPhone prenapuhani polu-proizvod a Steve Jobs bahati starac ali, bez obzira na sve, stoji cinjenica da Apple radi proizvode koji su jako kvalitetni i koji hebeno dobro izgledaju i s kojima pomjeraju granice koje onda drugi proizvodjaci pokusavaju doseci.

BTW, u specifikacijama za zaboravio navesti da Macbook Air ima i multitouch trackpad. Idite OVDJE pa kliknite na slike ispod "The brilliance of multi-touch" naslova. Mora im se priznati inovativnost u svakom slucaju.
Osobno, ja sam vise za Macbook Pro.

Evo i link na reklamu za Air: http://www.apple.com/macbookair/#ad

Citiraj:
Autor Tz4r Pregled postova
dobar je ali posto nema wirelessa nije vrijedan nicega osim statusnog simbola i sminke sto je i primarni cilj appla
Odakle ti to da nema wireless ?

Zadnje izmijenjeno od: Matta. 15.01.2008. u 21:27.
Matta je offline   Reply With Quote