Bok svima,
imam jedan jako zaheban problem.
Naime imam Seagate barracuda 200GB hard disk koji mi se nalazi u USB ladici.
Služi mi kao skladište i nije uvijek ukopčan u komp već samo kada nešto prebacujem na njega (fotke, glazbu i sl.)
Jučer je bio ukopčan u komp i ja sam nešto mrdao sa postavkama modema itd. i kako sam previše toga instalirao na svom kompu jednostavno sam napravio "sistem restore" na dva dana prije.
Prilikom vraćanja na sistem od prije dva dana windowsi su me upozorili da će se nešto dogoditi sa
"diskom G" (hard disk u usb ladici). Bio sam dovoljno glup da to zanemarim i kliknem OK.
Nakon što se komp restartao disk je bio "unallocated"

Nisam više ništa htio dirati, nazvao sam par osoba koje se time bave cijeli život (spašavanje podataka, vraćanje u život umrlih diskova i sl). I rekli su da disk donesem. Tih 200 GB je formatirano na NTFS-u a popunjen je oko 160GB i samo je jedna particija.
Pokušali su u Easy recovery proffesional pronaći "file system" (kažu da mi je obrisan partition table) no ništa od toga...kažu da sam ga imao u FAT32 da bi bilo puno lakše i da bi vjerojatno uspjeli nešto napraviti.
Pokušali su i iz DOS-a pogledati i vidi se da je baš na sector 63 obrisana partition table. Ali ni tu nisu ništa uspjeli napraviti jer bi morali rućno pisati po disku a to nisu htjeli.
Postoji opcija u Easy recovery programu Raw recovery (koji vraća sve files ali ih naziva file1,file2,file3) no ta opcija mi ne odgovara jer na tom disku imam oko 250 000 files koji svaki ima ime i prezime
Uglavnom, je li se tko susreo sa ovakovim problemom, je li tko zna to riješiti, je li tko zna nekoga tko to zna riješiti?
Spreman sam platiti za informaciju, program ili osobi koja to može napraviti.
I naravno već sam kupio 50 DVD-ova za backup...nikada više na jednom mjestu sve podatke neću držati
Hvala puno unaprijed na savjetima i pomoći.
Seagate barracuda 200 GB ("186GB")
NTFS formated
usage: oko 160GB
jedna particija