View Single Post
Staro 15.01.2008., 11:57   #7
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Hvala na ponudi

Ovako- onaj RAM košta 220kn po komadu GB-a, tako da definitivno nije skup. Čak je jeftiniji od nekih kingmaxa i radi na 800MHz, osim ako u vemilu krivo piše. Što se tiče napajanja, radije bih uložio 550kn u corsair nego manje u sharkoon, jer sam eksplicitno napomenuo da ne želim da čovjek ima bilo kakve probleme i nestabilnosti, a ovako mu mogu i bez grižnje savjesti ugraditi bolju grafičku i proc u bližoj budućnosti, te dodati možda pokoji dodatni HDD. Sa sharkoonom si uvijek kao da hodaš po žici. Ne treba mu nikakva mašina od računala, je će biti zadovoljan igrajući igru na medium detaljima i bez AA i AF. Dakle, ovo računalo do 3000kn mora biti u mogućnosti pokretati igre barem godinu dana, a onda eventualno zamijeni grafičku i to je to. Uglavnom, najvažnije mi je da je ploča stabilna i da neće raditi probleme s nekim memorijama, te da nije potrebna nadogradnja BIOS-a već u startu. Ako je itko od vas iskusio da ga barem jednom mjesečno bilo tko od prijatelja zove i kaže: "nešto mi ne valja s kompom, dođi i vidi što mu je", tada zna o čemu pričam. Pogotovo kada mi se žali da ne može igrati igre, a ja vidim da je stavio drivere za ATI na komp sa nvidia grafičkom. Ono, na kutiji sa fontom 150 piše nVIDIA, boldano, times new roman Čak i na CD-u od grafičke piše isto. Najgore mi je kada po 50-i put zove i veli da ima virus u računalu (a ne koristi antivirus niti antispyware), i želi da mu to sredim. Čak ne želi koristiti niti operu niti firefox....imate jedan pokušaj da pogodite s čime onda surfa. Eto, tako....