15.01.2008., 09:56
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor marko_1
Imam problema sa time vec duze vrijeme, soba mi na podu ima laminat, stropne obloge su ista shema ko laminat, od el. uredaja samo imam komp u sobi, stolica za komp na sebi ima "flis" i ostalo je od plastike pa je moguce da je do nje + plasticni kotaci idu po laminatu... Sta god taknem zna me lupit struja (iPod scroll-wheel kada se puni, mobitel dok se puni, radijator, drugu osobu, nedo bog da moram ukopcat kabel u usb na kompu jer neki puta udar zna bit tako jak da komp "zasteka"  zato ubuduce prvo sa kablom taknem radijator pa tek onda ukapcam) Ostalih stvari u sobi gotovo i nema buduci da preferiram minimalizam... Mislio sam staviti neki tapison no starci tvrde da ce sintetika opet izazivati elektricitet, a gledao sam malo po netu i u tepih centru imaju neki koji navodno ne stvara... Ima li netko sličnih problema, ili zna rjesenje mojim mukama? 
|
Uzroci mogu biti laminat i (najcesce) centralno ili slicno grijanje (sve sto smanjuje vlagu u zraku pospjesuje stvaranje statickog elektriciteta).
Mozes postaviti antistaticke podloge (postoje posebni tepisoni za to), ali provjeri nacin njihove instalacije.
|