View Single Post
Staro 14.01.2008., 20:18   #1
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
kompatibilnost ovih komponenti

Slažem jedno jeftino računalo (ok, nije baš jeftino, ali nije niti zvjer) i trebaju mi napajanje, CPU, RAM, matična i grafička. Cijena bi bila do 3000kn.

Komponente su sljedeće:

Athlon64 X2 4200+

GIGABYTE GA-M56S-S3 nForce 560

2X 1GB PC6400 (800MHz) OCZ, gold XTC

corsair 450vx

GAINWARD BLISS 8600GTS 256

Inače, računalo nije za mene, već za jednog prijatelja i važno mi je da ove komponente rade stabilno i pouzdano (i naravno, da su kompatibilne...znam da neke matične ne žele raditi s nekim memorijama npr.). Dakle, važno mi je da dođem do njega, složim komp (hdd i prža će biti preseljeni na ovu konfiguraciju) i da sve radi, a ne da dobijem bipove zbog nekog problema, jer nemam toliko vremena da bih opet zamjenjivao komponentu (pogotovo ako se kupi u npr. vemilu, pa da se idem navlačiti s trgovcem i on mi tvrdi da sve mora raditi, a meni očito ne radi zbog nekompatibilnosti xyz komponente). Znam da se za 200kn više može dobiti npr. radeon 3850, a pošto nemam iskustva s atijevim dx10 karticama, ne znam koliko su im driveri pouzdani. Da li se više isplati uzeti ovu grafu? Komp i grafa neće biti sloskirani i važna je samo stabilnost...dakle, da se JA ne gnjavim s problemima jer mene ionako uvijek zove, a nemam toliko vremena da bi ih ispravljao Važno mi je da nakon instalacije drivera za grafičku sve radi, a ne da me čovjek zove nakon mjesec dana i veli da ne može pokrenuti novu igru, pa da opet moram dolaziti kod njega i skidati nove drivere, instalirati ih i testirati grafu. Eto, nadam se da sam bio detaljan....kod nvidie je uglavnom mir što se tiče drivera na duže vrijeme (uz iznimku katastrofe za dx10 kartice, kada su se prvi put pojavili, ali nadam se da je to sad riješeno). Čovjek nije neki gejmer, ali bi volio odigrati koju novu igru tu i tamo. Ne pati na ultra detalje i ništa veće od 1024x768.

Da li se možda isplati uzeti neki intel ranga core duo 2xxx?

Ako imate bilo kakvu bolju ideju, samo je ubacite....važno je da komp ne bude iznad 3000kn, a po mogućnosti da bude što jeftiniji. Hvala svima