ja u svojem imam 120mm Enermaxa koji je dosao oko 100kn, jer ima regulator vrtnje na sebi, dobro hladi, kada sam ga kupovao izbor je bio los pa sam ga morao kupit, zadovoljan sam njime, ali preskup.
Drugi je 120mm GlacialTech, vrti se na cca 950 okretaja, cijena je mislim oko 40kn, dobro odraduje svoj posao, ali mi se cini da mu je protok malo slab.
Na kompovima koje sam slagao sam ugradio 120mm zalmana koji mi je dobar jer dolazi sa gumenim drzacima, tako da ti automatski sprijecava vibracije, vrlo je tih i ima dobar protok, cijena 40-50kn, nazalost ugradio sam ga prije par mjeseci pa neznam koliko je dugovjecan, jer mislim da su ljudi pisali po forumu da im je prozujao nakon nekog vremena.
Preporuke sam cuo za 120mm Chiefteca, cijena cca 40-50kn, ljudi koji ga imaju kazu da je odlican, tih, odlican protok, uglavnom jako zadovoljni.
Sta se tice broja i rasporeda ventova, ja ti preprucam da ugradis 2x120mm na straznju stranu i ako imas vise od 2 harda jednog 92mm na bocnu stranu da puse po hardovima.
Ostatak rupa na bocnim stranama zatvori, tako da ti zrak ulazi napred i preko 5'25 slotova, ide kroz cijeli komp i otraga ga ove dvije 120 + vent na napajanju bacaju van.
Ja sam dvije godine imao samo 120mm na straznjoj strani, ali sada sam vec na 4 harda i ugradio sam damping spuzvu, pa je malo porasla temperatura na hardovima pa cu sada ugradit jos jednog 92mm da ih malo bolje rashladi.
a mozes i u ovoj temi pogledat sta kazu za 120mm ventove:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=90392