Slučajno naletih ponovo na ovu temu. Iako je zadnji put posjećena prije tačno 4 mjeseca (vrijeme prebrzo leti

) moram staviti i par svojih zapažanja.
Niko nije naveo ovu manu.
Po meni je ovo idiotizam onih ljudi koji su osmislili hlađenje. Slučajno mi je zapalo za oko dok je matična bila na stolu pa...
Layout koliko god imao dobrih, ima i loših strana. Jednu od njih je neko gore već naveo, prvi PCI-E slot preblizu RAM utorima. Konektor za floppy postavljen na jako lošem mjestu (do prije par mjeseci mi floppy nije bio potreban, ali sada mi treba za prebacivanje midi matrica,...). Potencijalne poteškoće prilikom ugradnje većih CPU hladnjaka.
Ovako kod mene stoji ST ( i to bez venta koji je kasnije montiran i koji sada štrči malo iznad tornjeva jer ga nisam mogao spustiti niže od NB hladnjaka).
To je za sada to čega se mogu sjetiti (spava mi se), pa kada se još nečega sjetim postaću.
Ono šro mi se posebno svidjelo na ovoj ploči je broj konektora za ventove. Ima ih čak 6 (za razliku od moje bivše ploče koja je imala samo 3). Dobro postavljeni SATA konektori, PWR ON i RESET dugmići na pločo, LED displej (iako je stara stvar ovo je moja prva ploča koja ga ima

). BTW Prvi error code koji mi se pojavio na tom displeju je bio 75. To ne bi bilo ništa posebno da za taj kod postoji objašnjenje u manuala od ploče. Inače taj se error javlja kada se diskovi priključe u prva dva SATA konektora (žuti), a prethodno se ne instaliraju driveri za SATA contorler na kojem su ta dva konektora.
Ona bakarna pločica (bar mi se čini da je bakar) što se stavlja preko CPU-a je meni višak. Ne vidim neku svrhu njenog postojanja

.
zzzzZZZZZZZzzzzzzzzzzzZZZZ
E, koji ja qrac visim na forumu u ova doba???
Laku noć.