View Single Post
Staro 12.01.2008., 14:04   #180
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Striček Pregled postova
OK, znači ja cijelo vrijeme govorim o klasičnoj instalaciji Windowsa. Znači samo instalacija, driveri i postavke.
Ekipica tvrdi da instalaciju popratnih programa naplačuju posebno....stog se ta cijena očito penje iznad 500kn same instalacije.
Ma gle, takva instalacija NE POSTOJI. Zašto pitaš? Iz jednostavnog razloga što netko tko me tlači da mu dižem winse ni ovo drugo nije u stanju sam napravit. Znači ako mu ja to ne napravim odmah, dobit ću još barem 5 poziva kako ovo, kako ono.
Kod mene za nekih 250/350 ćuna dobiš win, drivere, antivir, firewall, pripremu za multimediju (dvd player, MPC+ffdshow, i foobar), i još neki office paket, pdf reader i neki od besplatnih programa za .zip, .rar i sl. Dakle win za 50 i još 4-5 poziva da nešto napravim, sve po 50 i doći ću opet do navedene cifre, uz puno više zayebancije.
Nelegalno stavljanje programa sve više odbijam, jer 99% te ekipe želi photoshop jer su čuli za program, teško da će ikad išta u njemu napravit.
Sve preko navedenog se ekstra plaća, ovisno o mojoj procijeni 50-100 kuna po satu. Imao sam instalacija da su me ljudi s igricama ubili još po dva sata. Sori, ali neda mi se kod nekog visit 4 sata da bi mu to sve podigao. Jbga, ako želi, platit će i to je to.
A nekome sređivat za firmu (što je bio i početak ovog topika) 4 računala ako se ne varam i umrežavanje i neznamvišenisam što je sve nabrojao ispod 1000 kuna ne dolazi u obzir. Da je meni spomenuo dostupnost 24 sata poslao bi ga nekamo i njega i posao. Pogotovo kad je firma u pitanju. Za firmu sve navedene cifre su sitniš. Ama baš ni jedna od navedenih cifri u konkretnom slučaju nije bila prevelika. Ako ti misliš da je, svaka čast, valjda će s tako niskim cijenama bit posla i moći ćeš živit od toga.
Usporedbe radi, imam frenda koji radi reklame. E pa nema reklame ni natpisa ispod 1500 kuna, a dečko svoj sat na računalu (da bi nekome nacrtao reklamu, jel) i to u FUŠU naplati 150 kuna. Istom se frendu desi da mene zove jer je tipkovnicu zaboravio ukopčat. Ali to je dobar frend (jbga on mi je pomagao s pipom i bojlerom ) i ofkors da mu to ne naplatim. Ali bilo tko drugi da me digne radi toga uredno bi platio 100 kuna. Zašto? Glupost se plaća i to skupo...

EDIT: eh da i zaboravih, jako često mi ulete s windblozama koje se više nikako ne dižu (ni safe mode ni restore ni last known good conf) i spikom da izvlačim podatke (opet 99% slučajeva obiteljske fotke i Mile Kitić u mp3 formatu), plus narafno da nemaju više drivere od ploče. I onda se čude kad cijena nenadano skoči. S oproštenjem, ali yebe mi se i za fotke i za Milu Kitića, oćeš ih nazad, plati i drugi puta ih spremi na sigurno. Naravno da me ne poslušaju.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 12.01.2008. u 14:16.
Pomo je offline   Reply With Quote