Citiraj:
Autor Striček
OK, znači ja cijelo vrijeme govorim o klasičnoj instalaciji Windowsa. Znači samo instalacija, driveri i postavke.
Ekipica tvrdi da instalaciju popratnih programa naplačuju posebno....stog se ta cijena očito penje iznad 500kn same instalacije.
|
Ma gle, takva instalacija NE POSTOJI. Zašto pitaš? Iz jednostavnog razloga što netko tko me tlači da mu dižem winse ni ovo drugo nije u stanju sam napravit. Znači ako mu ja to ne napravim odmah, dobit ću još barem 5 poziva kako ovo, kako ono.
Kod mene za nekih 250/350 ćuna dobiš win, drivere, antivir, firewall, pripremu za multimediju (dvd player, MPC+ffdshow, i foobar), i još neki office paket, pdf reader i neki od besplatnih programa za .zip, .rar i sl. Dakle win za 50 i još 4-5 poziva da nešto napravim, sve po 50 i doći ću opet do navedene cifre, uz puno više zayebancije.
Nelegalno stavljanje programa sve više odbijam, jer 99% te ekipe želi photoshop jer su čuli za program, teško da će ikad išta u njemu napravit.
Sve preko navedenog se ekstra plaća, ovisno o mojoj procijeni 50-100 kuna po satu. Imao sam instalacija da su me ljudi s igricama ubili još po dva sata. Sori, ali neda mi se kod nekog visit 4 sata da bi mu to sve podigao. Jbga, ako želi, platit će i to je to.
A nekome sređivat za firmu (što je bio i početak ovog topika) 4 računala ako se ne varam i umrežavanje i neznamvišenisam što je sve nabrojao ispod 1000 kuna ne dolazi u obzir. Da je meni spomenuo dostupnost 24 sata poslao bi ga nekamo i njega i posao. Pogotovo kad je firma u pitanju. Za firmu sve navedene cifre su sitniš. Ama baš ni jedna od navedenih cifri u konkretnom slučaju nije bila prevelika. Ako ti misliš da je, svaka čast, valjda će s tako niskim cijenama bit posla i moći ćeš živit od toga.
Usporedbe radi, imam frenda koji radi reklame. E pa nema reklame ni natpisa ispod 1500 kuna, a dečko svoj sat na računalu (da bi nekome nacrtao reklamu, jel) i to u FUŠU naplati 150 kuna. Istom se frendu desi da mene zove jer je tipkovnicu zaboravio ukopčat. Ali to je dobar frend (jbga on mi je pomagao s pipom i bojlerom

) i ofkors da mu to ne naplatim. Ali bilo tko drugi da me digne radi toga uredno bi platio 100 kuna. Zašto? Glupost se plaća i to skupo...
EDIT: eh da i zaboravih, jako često mi ulete s windblozama koje se više nikako ne dižu (ni safe mode ni restore ni last known good conf) i spikom da izvlačim podatke (opet 99% slučajeva obiteljske fotke i Mile Kitić u mp3 formatu), plus narafno da nemaju više drivere od ploče. I onda se čude kad cijena nenadano skoči. S oproštenjem, ali yebe mi se i za fotke i za Milu Kitića, oćeš ih nazad, plati i drugi puta ih spremi na sigurno. Naravno da me ne poslušaju.