View Single Post
Staro 12.01.2008., 13:09   #174
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Ali ja ne zelim da si postanemo dobri. Ja samo zelim imati erudita "tvoje klase" koji ce mi za mizernu lovu napraviti to sto sam trazio. Dakle, ipak nisi toliko jeftin, a instalacija i konfiguracija svega sto sam te trazio je gotovo trivijalna kao i prosjecni Windowsi. Naplatio bi 50kn za NAT i 50kn za FW? To se malo kosi s tvojom maksimom o bagatelnim softverskim avanturama, s obzirom da se prosjecni NAT svodi na iptables oneliner a ni FW nije nista zahtijevniji. Pa sto bi bilo da sam spomenuo da zelim i Apache pokojim modulom i jos implementaciju PHP-a, Rubyja, kakve SQL bazice i slicno? Pa to ne bi bilo manje od... 400kn? Dakle, nisi nista bolji od ovih "monstruma" koji traze tolike silne novce za Windowse. A posao je, pff, za "IT strucnjaka" tvog kalibra (dam se kladiti da su u VMS, pored SYSPRV, OPER, BYPASS, WORLD i ostalih privilegija, dodali i STRICEK), doista trivijalan, kako je vjerojatno i onima koji instaliraju Windowse takvo sto trivijalno, pa opet traze bezobraznih i nevjerojatnih 300, 400, 500+kn.

Ukratko, seres.
A meni je netko malo prije očitao bukvicu zbog nepristojnosti. Ne, ne serem. Hebena instalacija Winsa ne dođe toliko! Ne kada ju može obaviti svaka budala uz MINIMALNU količinu znanja. Takvi samo zanju brojati herce i byte-ove...to je isto kao da laik zaključi "da 120 ks je više od 100ks"...heureka!
A ove usporedbe instaliranja Apache servera sa nekim omanjim servisima tipa DHCP neću ni komentirati. Isto kao npr. Oracle. I to nije nikakva muka s obzirom na administriranje Oracla. To se plaća.

Citiraj:
za "IT strucnjaka" tvog kalibra
Kolega, vrijeđate nekoga koga ni ne poznajete. Zar nije to apsurd?
Moj kalibar znanja je dovoljno velik da mogu obavljati sve ono što se od mene traži. Ako i ne znam, saznat ću brzo!
Što se tiče NAT-a, njega sam slučajno izostavio...nisma ga imao prilike instalirati-konfigurirati, osim na CISCO-vim routerima, a i tu je bio vrlo jednostavan.

Citiraj:
Ali ja ne zelim da si postanemo dobri.
Šta si se odmah uzbudio. Ne želim ni ja. Ono gore je bio sarkazam.

Citiraj:
Ukratko, seres.
Seru oni koji naplaćuju instalaciju Winsa 500kn..e to je sranje, generalno sranje, a pošto sam stavio ruku u zmijino gnjezdo nije ni čudo da te eikpica slavi kao zaštitnika. Taj posao definitivno ne vrijedi toliko.
Stoga ipak ti sereš.

Zadnje izmijenjeno od: Striček. 12.01.2008. u 15:21.
Striček je offline   Reply With Quote