Je mi može netko preporučiti neki dobar,ali stvarno dobar i tih vent 8-icu ali ako je ikako moguće da ima led..?
Naime komp slažem koji će biti pasiva skroz osim venta u napajanju. Onaj šta je bio Ruilian Science je smeće,daje kojih 35 ili 40CFM ako sam pravog na listi našao ali jedan od ta dva,ali se zato vrti i na 3000 rpm i čuje se...pa ajmo reć dosta...

Dakle nešto ala Sunon koji pravi promaju ali i ubija unutarnje 'uvo,čekić,nakovanj i sve ostalo u blizini i radijusu od 5 metara...

Rastavio sam ga,i zanimljivo da mu se i stator skida sa osovine bez beda,a mislim da je sleeve ležaj,jerbo ima neku gumicu samo...

Ležaj nisam mogao čuti od enormne buke općenito...
Idem stišat to,pošto će to biti jedini vent a PSU se grije i ne ide pasiva nikako. Vent staje samo 80mm (PSU namjerno ne spominjem vič van...) i zapucam unutra Glacialtech 80mm - buči manje,ali opet dosta...čuje se ležaj - GT je sa 2 ball bearing jerbo unutra ima 2 mala kuglična...i čuje se dakle i ležaj,a i strujanje zraka...

Dakle onaj sa hydrobearing bi bio tiši,ali nemam ga,hebiga...a ni u Vemilu ga nema.
Ubacim Papst N/2GMLE i opet se čuje - ležaj nisam gledao koji je niti rastavljao,ali ima svoj specifičan zvuk,a ujedno nije ni tih koliko je deklariran - 19dB,već definitivno više...
Stavim ovaj Sharkoon L od 20kn i sa 43m3 protoka,zrak na ispuhu je samo topao,ali isti onaj specifični zvuk kao kod Papsta(koji je usput rečeno 4 puta skuplji..),ma identičan potpuno...dakle isti ležaj imaju garant,iako nisam rastavljao ni Sharkoona ni Papst. I sve u svemu solidan protok ali opet prebučno...

Stavim Xilence Redwing (hydrobearing),i napokon malo tišine.

Ali kako je računalo stalno u loadu,zrak sa ispuha postaje lagano vruć (a ne topao kao kod prethodnih ventova)...tišina je ok,ali propuh nije dovoljan očito i grije se PSU hebeno...
E sad,pikirao sam neki koji ima koliko toliko ok protok,ajmo reć bar 40m3,olitiga 23-25CFM i da je led...jer želja mi je po ledu sa napajanja vidit da stroj radi,a da je PC nečujan...
Još neke opaske - sa GT-a se neda skinuti stator,dakle sami pokretač,jer je nekako zalijepljen/učvršćen za onaj nosač u kom stoji cijeli vent...a Xilence nisam uspio ni otvoriti,u principu da ga ne potrgam,nego sam samo naljepnicu odljepio i zdravooo...
Molim prelijepo savjet na neki predobar vent..ako treba Nexus,Scythe,Noctua...ma nabavit ću ga.

Dakle solidan protok da ima,svakako iznad 40m3 (Xilenxe RW 80mm ima 34m3),i da ima po mogućnosti ledicu ma koje boje,a ako i ne onda svakako da je tihhh obavezno i prije svega!

Hvalaaa...
Inače u Vemilu nije bilo onog Chiefteca 80mm plavi led,deklariran na 23dB,ali i to mi je preglasno...a oni TT-ovi koji su na 22dB deklarirani lagano buše uši...

Nisam probao one CM-ove 8-ice isto sa ledicama (red,blue,green),ali brijem da su i oni preglasni jer imam loših iskustava sa Coolermasterovim hladnjacima za CPU - svaki vent preglasno,ležaj,strujanje vazduha ili mašta...neznam...
Što se 120mm ventova tiče,rekao bih da je GT sa hydrobearing ok,dosta je tih i imam solidan protok. Chieftec je jeftin stvarno i super jer je Yate Loon (low speed),i čuje se samo strujanje zraka na 12V a ležaju ni glasa.

Što se protoka tiče mislim da je ok isto.
Xilence RedWing (hydrobearing) mi je tu negdje sa tim Chief-om,možda malo bolji jer ima veći protok,i na ruku i po specsima,iako dosta tih,doduše malo specifičniji zvuk,dakle po meni minimalno se čuje ležaj,ali svejedno tih.