View Single Post
Staro 11.01.2008., 19:24   #1167
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
budi ljubazan i u dobrom duhu ovog foruma mi odgovori na pitanje. kako točno amis narušava moju privatnost? što to oni čine? otkud ti to da amis krade podatke? otkud ti to da daje naše podatke raznim agencijama?
Pa lijepo vidiš da Amisovci imaju backdoor account za sve svoje routere, a s obzirom da je njihova "fiksna" telefonija voip i ide preko routera, sve su im informacije dostupne iz logova. Koga si ti zvao, tko je tebe zvao, i sl. i misliš da te podatke ne koriste u javne svrhe? Probaj tražit kod Amisa da imaš tajni broj, pa vidi hoće te raznorazni anketari i dalje zvat. I vidi čuda, hoće! A otkud im broj? Hm, pa ne zna se... Ja na t-comu imam tajni broj (odnosno broj maknut iz imenika da se bolje izrazim) i nikad me nitko nije zvao u vezi nekakve ankete... NIKAD.

Ne govorim ovo samo zbog Mihaca, govorim ovo jer znam ljude koji su na Amis prešli pa su ih odjednom počeli pojačano zvati u vezi nekih anketa tipa koje čokolade vole jest, koje cigarete puše i slične gluposti. Dok su bili na t-comu rijetko kad ih je tko zvao (recimo jednom godišnje), a imali su javne brojeve...

Kao što rekoh, uopće nije bitno, meni je dovoljno ovo da vidim da oni meni mogu prčkat po routeru da im kažem doviđenja, to je zadiranje u privatnost samim time što ulaze u moju LOKALNU mrežu, čisto iz razloga što ona nije GLOBALNA nego LOKALNA. Dakle MOJA mreža. Koju nitko nema pravo pipnut. Doviđenja. Nazovi me glupim, ali mi to užasno smeta kad mi netko nešto radi iza leđa.

Eto, meni smeta, tebi ne. 100 ljudi, 100 ćudi. 100 žena, 200 sisa. EOD ne da mi se više raspravljat oko ovoga, izrekao sam svoje mišljenje, kome se ne sviđa neka ga ignorira. Ja tvoje mišljenje poštujem, i želim ti puno sretnih trenutaka s Amisom.