Citiraj:
Autor Hamm
Ali care tko mi može zabraniti da ja odem nekom instalirati windoze i to naplatiti? To s ne može kontrolirati zakonom. Ne osporavam ja doktorsko znanje i znam da je fax težak ali opet za bilokakvo znanje se mora uložiti trud, vrijeme i novac. A ti oces reci da moram imati ECDL ili možda MCSA/MCSE ako nekom ocu dignuti xpejke?..a ako ocu umrežiti dva pcija CCNA?
|
Jel se može il ne može regulrati nisam siguran, vjerujem da se može al kod nas jednostavno nije. Mogli bi postojat zakoni, institucije, slično kako postoje odredbe za nadriliječništvo. U ovakvoj situaciji kakva je naravno da se može naplaćivati pa to ipak ne znači da je u redu. Spomenuo sam instrukcije. Ja isto preko njih zarađujem. I svjestan sam da u dobro uređenoj državi i ekonomiji ja to jednostavno
ne bih smio. Čak ni kad ću uskoro diplomirat, opet ne bih smio u suštini. Hoću reći ja ću isto zaradit mukte al sam bome svjestan da sam onda zaradio mukte, a ljudi se tu prave uvrijeđeni, iznenađeni, traže neka prava koja jednostavno nemaju i što ja znam.
Citiraj:
Autor syss
osobno sam radio u prilično dobrom servisu, a i sad radim na održavanju kompova/sistema + imam koji certifikat viška plaćen iz svog džepa. jel sam dovoljno klasificiran za pošteno naplaćen fuš?
|
Mislim da je riječ fuš ovdje ključna. Primijeti kako 99% ljudi na forumu, gdje su osnovna pravila nedopuštanje piratstva i ilegalnog software-a, žustro zagovara servisiranje računala ispod pulta. A oni koji će to najžustrije zagovarat će bit oni čije kvalifikacije nisu ni približno dovoljne nego su primijetili foru za brzu zaradu.