View Single Post
Staro 11.01.2008., 13:01   #150
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Ali care tko mi može zabraniti da ja odem nekom instalirati windoze i to naplatiti? To s ne može kontrolirati zakonom. Ne osporavam ja doktorsko znanje i znam da je fax težak ali opet za bilokakvo znanje se mora uložiti trud, vrijeme i novac. A ti oces reci da moram imati ECDL ili možda MCSA/MCSE ako nekom ocu dignuti xpejke?..a ako ocu umrežiti dva pcija CCNA?
Jel se može il ne može regulrati nisam siguran, vjerujem da se može al kod nas jednostavno nije. Mogli bi postojat zakoni, institucije, slično kako postoje odredbe za nadriliječništvo. U ovakvoj situaciji kakva je naravno da se može naplaćivati pa to ipak ne znači da je u redu. Spomenuo sam instrukcije. Ja isto preko njih zarađujem. I svjestan sam da u dobro uređenoj državi i ekonomiji ja to jednostavno ne bih smio. Čak ni kad ću uskoro diplomirat, opet ne bih smio u suštini. Hoću reći ja ću isto zaradit mukte al sam bome svjestan da sam onda zaradio mukte, a ljudi se tu prave uvrijeđeni, iznenađeni, traže neka prava koja jednostavno nemaju i što ja znam.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
osobno sam radio u prilično dobrom servisu, a i sad radim na održavanju kompova/sistema + imam koji certifikat viška plaćen iz svog džepa. jel sam dovoljno klasificiran za pošteno naplaćen fuš?
Mislim da je riječ fuš ovdje ključna. Primijeti kako 99% ljudi na forumu, gdje su osnovna pravila nedopuštanje piratstva i ilegalnog software-a, žustro zagovara servisiranje računala ispod pulta. A oni koji će to najžustrije zagovarat će bit oni čije kvalifikacije nisu ni približno dovoljne nego su primijetili foru za brzu zaradu.
Grofaz je offline   Reply With Quote