Citiraj:
Klasificiraj to kao moralni problem. Za mene to je pljačka i iskorištavanje tuđeg neznanja.
|
ne slazem se da je pljacka, ali iskoristavanje tudjeg neznanja svakako, al u tome i je bit ne? care, danas vise ne vridi pravilo napravim ja tebi pa ces i ti meni, ako ne znas, plati, ako nemas, tvoj problem, moj nije jer viska vremena nemam, e tako ja na to gledam, osim u iznimnim slucajevima al to je druga prica;
kad mi dodje lik i rece da mu treba 3-4-5-10 kompva u firmi dovest u red, ja znam da ce on novce koje mu uzmem zaradit u 2 dana, ili cak 2 sata, i uopce me ne boli rec mu 350Kn za win i 250 za Office, kao i 100Kn ili vise po satu za mrezu
Citiraj:
Naplati onoliko kolko misliš da taj trud zaista i vrijedi
|
ne radi se samo o trudu, vec i o ZNANJU! nema vise onog, "tata ja necu u skolu bit cu majstor", ne naplacuje se samo "next-next, naplacuju se i sva strucna znanja koja sam naucio iz malu milju knjiga koje sam procitao, svi ispiti koje jesam ili nisam polozio u skoli, svi sati provedeni tu na forumu i IT portalima citajuc tudja iskustva, svaka maticna i grafulja koju sam spalio, svi zivci koje sam izgubio sa time, sve se to mora naplatit
eto, zato ja smatram svoj rad toliko vrijednim, da ne bude zabune, ima par ljudi kojima ni mikado nebi uzeo, ali da idem po kucama i firmama za mikado, to je omalovazavanje mene samog, i svega sto sam postigao i naucio u zivotu