View Single Post
Staro 10.01.2008., 21:41   #1
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Aktivna particija

Pitanje,nije vezano baš uz ovaj disk striktno,ali progurat ćemo pitanje i ovdje...dakle:

2 do 3 diska u kompu..za ova 2 koji su mi stalno u kompu - od svakog diska prva particija je Active...e sad zanima me dali bih da disku sa kog sam maknuo windowse mogao promjeniti da mi ne bude ta prva particija aktivna,nego recimo druga ili treća particija tog diska #2,ili pak nijedna particija da ne bude aktivna...?

Naime na svakom hardu sam na prvoj particiji imao winsse,no i nakon formatiranja ovih windowsa na drugom disku,mi i dalje piše pri boot-u (valjda zapisano u boot sektor diska ili šta..) da odaberem jedne od tih dvije Windowsa XP...a drugi opće više i ne postoje..
I da,svaki put kad pomoću Disk Manegementa želim formatirati taj disk,on ga ne želi normalno formatirati,nego govori da je particija aktivna i da mora forsirati formatiranje...a to mi se ne sviđa...

Poanta mi je,bar kako ja vidim,da bih nešto učinio sa tom particijom,prije nego je trajno postavim kao "nevidljivu" odnosno kao Virtual Memory particiju,i da je nema u My Computer...no to je drugi par rukavica,stim ću se igrati kasnije.

Također molim čim jednostavnije rješenje..ako se može iz Disk Manegementa ili kako drukčije iz winsa,uglavnom da ne padaju sad preporuke odmah na Ghost,na Acronis Directro itd...

Hvala unaprijed.

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote