nesretni sam vlasnik ploče Soltek SL-K890Pro-939, sa ovim chipsetom. nisam znao da su problematični pa sam kupio Athlonax2 3800+, i ploča ga prepoznaje kao jednojezgrenog. ispada da je to općepoznata stvar, ali ja je eto nisam znao :/
VIA Says K8T890 Incompatible with AMD Athlon 64 X2, Plans to Release New Revision
onda sam našao da neka verzija biosa ipak podržava dvije jezgre, ali je iz nekog razloga povučena:
DUAL-CORE COMPATIBLE MOBO LIST
...
Soltek- SL-K890Pro-939 (since BIOS ver : T1.3) => SUPPORT FOR DUAL-CORE HAS BEEN WITHDRAWN DUE TO CHIPSET ISSUE
http://www.overclockers.com.au/wiki/Athlon_64_X2
našao sam tu verziju T1.3, flashirao bios, i komp je konačno prepoznao dual core (u task manageru vidim dvije jezgre). ali postao je skroz nestabilan, smrzne se nakon par minuta, čak se i sam od sebe palio (?!?). uglavnom, odlučio sam da se vratim na originalnu verziju T1.
imam dva pitanja: prvo -
jel itko uspio normalno koristiti dual core na ovom chipsetu, i drugo - ako imam "nestabilan bios" da li mi se može dogoditi smrzavanje kompa dok flashiram bios nazad na originalnu verziju? (pitam zato jer postoji još jedna verzija biosa (T1.4) pa bi ju isprobao ali me je strah hoću li se moći vratiti na original ako se komp bude svako malo smrzavao...).
tnx