FINAL REPORT:
260 x 11 = 2866.50 i ht link 781,8, mema je na cpu/7 = 409,7 uz 5-5-5-15 2T... nijedna temperatura ne dođe do 50 i stock vent se vrti na 2600 nakon višesatnog orthosa...
idle temperature su 35-37 a vent radi na 1200.
eto, to bi bilo to... svi drugi pokušaji su rezultirali rebootom... naravno, voltaže nisam dirao i ne mislim jer mi ne treba... jednostavno sam htio vidjeti kako to ide i dokle...
u konačnici, kada jednom skontaš u čemu je stvar, jednostavan oc nije problem - samo moraš znati šta radiš inače....
memu sam probao staviti na 533 i tada mi bude još sporija uz nepromijenjene latencije, a ako je stavim na 800 ploča ne da, postavlja se opet u safe mod... prćkanje po latencijama, tj. pokušaj ručnog namiještanja je završio... zna se... vađenjem baterije iz ploče...

moje krhko znanje iz oclockanja nije dostatno za onu punu stranicu kojekakvih parametara i nešto sam bio sprćkao... tako da se ostavljam toga...
btw, dobro sam prekopao ovaj f4 i nigdje drugdje nisam našao da mih mogao naštelati memorijeki djelitelj osim preko brzine meme...
pouka iz ovoga svega je da sam odmah danas digao i drugi stroj GA M68M-S2 sa x2 4000+ i 4x1gb kingmax 800 onako malo, kao od šale

znači nešto se naučilo... s tim da ta ploča ima puuuno manje oc opcija od S3H.
ja sam ovim oc zadovoljan, to je preko 30% a za usporedbu onaj vista expirience index (znam da on ništa ne znači) mi kaže proc 5,5 mema 5,5 dok ista vista za onog 4000+ na std postavkama kaže proc 4,8 i mema 5,0 (!), a kad ga lagano ocam kaže proc 5,0....
interesantno, ako to radi po ujednačenim kriterijima onda to znači da ni 32bitna vista baš puno ne mari za dvojezgrene proceve i da su joj draže veće brzine jezgre....
inače moj sud o ploči s3h sa biosom f4 je da je toliko dobra da nemožeš ništa shebati ni da hoćeš... čim nešto naštelaš da joj ne paše, ona odmah ode u safe mod... dobro odrađen posao...
eto, toliko od mene o ovoj temi...
i veeeeeeliko HVALA svima koji su uletjeli sa savjetima i pomoći
edit:
e, da, da ne zaboravim: proc košta 270 kn...