10.01.2008., 20:04
|
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Tvoje razmišljanje je u redu,ali nažalost nije primjenjivo na Tarantulama jer one nemaju mozak,ne razmišljaju i "ne osjete" strah,pozitivnu i negativni energiju (kao psi npr.).Tarantule umjesto mozga imaju tkzv. "ganglion",centar živčanih podražaja,što znači da se ponašaju instinktivno...Tarantule sve što rade (parenje,hranjenje,kopanje i najinteresantnije - ženke koje prevrću svoj kokon cijeli dan bez prestanka,kako bi mladi imali dovoljno vlage i kako nebi zakržljali - rade instinktivno... Svaki trzaj blizu tarantule je njima plijen,protivnik,opasnost i prijetnja...
Najbolje o tome govori činjenica da Tarantule nisu socijalno-društvena bića,ne raspoznaju ni sebi identična bića - druge tarantule,zbog toga ne žive u skupinama jer se događaju međusobni napadi,kanibalizam,ubijanje...Jedino za vrijeme parenja se dvije spolno zrele tarantule međusobno privlače,a to su opet živčani podražaji na parenje.
Tarantule ukratko nemaju mozak...i prema njima treba tako postupati,biti svjestan toga,ugrist će i napast ako je gladna i ako se osjeti ugroženom - ako osjeti vibracije i kretnje blizu sebe,postaviti će se defanzivno i napasti ukoliko je potrebno.
|
hmm da, dobro receno za mozak/ganglije, no i to sam znao. Ali meni nije jasno onda slijedece: Nasao sam bio jednom zgodom u Slavoniji OGROMNOG pauka krizara, bio je sa nogama nekih 15-20cm u promjeru, i sjedio na mrezi promjera nekih 1.5m... I uzeo sam ga u ruke sa mreze i nakon sto se u pocetku sklupcao kasnije je "normalno" setao po ruci, a zar me nije trebao ugrist ili bjezat? Znam samo da se nije pravio mrtav, jer znam kako to izgleda. E sad, mozda je zbog toga sto tarantule ne rade mreze, nego doslovce love plijen, dok ih krstas lovi mrezom...
Ne znam puno o pojedinim vrstama, ali opcenito znam dosta, pa ak znas detalje
E da, isto i na ovom filmicu, kako onda selis paukove? Tj, dal ih rukom diras ili..? Kak to da ne napadne ruku? Preveliko za njega?
|