Citiraj:
Autor Imagine
Da, znam da su vjerovatno najgora napajanja ona što dolaze s kučištima pa ako s tim ne budem zadovoljan lako promislim dali ga raspilat tokom neke modifikacije  ili jednostavno kupim nešto....
|
Tu imaš review
antecovog napajanja.
Citiraj:
Autor Imagine
Šta se tiče te integrirane grafike u slučaju da nisam s njom zadovoljan jednostavno mogu kupit grafičku i nju koristit umjesto integrirane / ili skupa s integriranom ?
|
Ak nisi zadovoljan integrušom, ubodeš neku grafičku i komp se automatski prebacuje na rad s grafičkom karticom. Ne možeš koristit obadvije istovremeno. (Bar mislim da nemreš)
Citiraj:
Autor Imagine
A u vezi zadovoljstva ...vjerovatno nešto što dolazi s pločom koja košta ispod cijene zasebne grafične nije ni približno dobro kao odvojena opcija no ovde me ne zanimaju mogučnosti igranja več primarno kvaliteta slike te integrirane grafike ? Dalje ne kužim jel to puštanje HD filmova u '.mkv formatu' procesorski ili grafički zahtjevno ? 
|
Mislim da nema razloga da budeš nezadovoljan kvalitetom integruše. Naravno, zaboravi neko igranje s njom. Za filmove, windowse i net bu dosta. Što se HD-a tiče, obrada istog zauzima dosta procesorske snage te ti preporučam neki dvojezgreni proc. E sad, ako uzmeš i recimo HD2600XT, ona će preuzeti dekodiranje HD signala te će rasteretiti proc.
Citiraj:
Autor Imagine
Inače vidim da je najeftiniji prijedlog za proc taj Sempron za 232kn pa me zanima kakva paralela bi se mogla povuč s ovom mojom trenutnom konfiguracijom i tim Sempronom i možda samo 1 GB memorije.
|
To ti fakat nebi znao odgovoriti al IMHO mislim da su tu negdje.
Citiraj:
Autor Imagine
Vidim da je memorija došla ko kikiriki i stvarno ne znači ništa koja stotka kuna za kombinaciju s još GB te koji brži dvojezgreni proc ALI imam mentalnu blokadu da ne trošim na nešto ako mi nije potrebno.
Za ploču koju sad imam dao sam 1800kn ,za 512mb memorije nekih 1100kn kao i za disk od 60gb a kad mi se bilo igralo kupio sam grafu za 2000kn i sad vidim to ne vrijedi ništa pa koja korist da kupujem nešto ako mi to nije nužno potrebno pošto sve to poslje neče vrijedit ništa šta god kupim ....hebat ga ovi kompjuteri
Pa koliki step up /potrebno bi bilo još te memorije i bolji proc?
|
Ti najbolje znaš za što koristiš komp pa ti nemrem reć kolko meme trebaš i koji proc da ubodeš. Ak ćeš klokat, ganjat superPI, hebga, uzmi athlona 5000+ black edition i super. Ili uzmi C2D baziranu konfu za još bolje rezultate. Al za filmove, net, windowse i tu i tamo koju igru, ono što su ti ljudi preporučili ti je skroz dosta. Ispod 2gb rama nebi išao čisto zato što je praktički badava. HD2600xt će vrtit i nove naslove mada ne sa ultrasuper2000 detaljima. Također obavezno proc s dvije jezgre, lakše diše pogotovo za rad s više aplikacija.
A ovo što si naveo za zastarijevanje komponenti, hebga, to je tako. Ak se s tim nemreš pomirit, uzmi PS3. Za 3200kn ćeš ić na net, ima hard, igre će se par godina vrtit bez problema. Al to nije PC...