Hvala ljudi na prijedlozima.
I dobro fanATIk da si me podsjetio....
Sad baš gledam da iako sam prvom postu usputno komentirao kako nemogu ugurat ploču koju imam u kučište koje mi se svidjelo (od čega je i počelo) poslje sam zaboravio navest taj najvažniji kriterij da mi treba mala ploča /mATX.
A sad kad pogledam sve prijedloge izgleda da se nemam puno mislit za ploču pogotovo zbog toga što ste svi praktički jednoglasni u savjetovanju tih Gigabyte modela i AMD based konfiguracije.
Gledajuči po cijeni te oznaci modela pretpostavljam da je S3H bolja stvar ali je u ATX formatu za razliku od S2H i to presuđuje.
Šta se ostatka tiče ,napajanje dolazi s kučištem.
Da, znam da su vjerovatno najgora napajanja ona što dolaze s kučištima pa ako s tim ne budem zadovoljan lako promislim dali ga raspilat tokom neke modifikacije

ili jednostavno kupim nešto....
U vezi diska ,boljeg kulera ,prže ,druge tipkovnice to zasad mislim zadržat iz ovog što imam jer isto tako lako promjenim čin mi nešto zasmeta ...
Šta se tiče te integrirane grafike u slučaju da nisam s njom zadovoljan jednostavno mogu kupit grafičku i nju koristit umjesto integrirane / ili skupa s integriranom ?
A u vezi zadovoljstva ...vjerovatno nešto što dolazi s pločom koja košta ispod cijene zasebne grafične nije ni približno dobro kao odvojena opcija no ovde me ne zanimaju mogučnosti igranja več primarno kvaliteta slike te integrirane grafike ? Jer bilo kakve moguče 'mušice i gluposti' dođu do izražaja vrlo lako na dijagonali od 2+ metra a to zaista ne vrijedi ideje korištenja integrirane grafike zbog pristupa da ne potrošim koju kunu više....Dalje ne kužim jel to puštanje HD filmova u '.mkv formatu' procesorski ili grafički zahtjevno ?
Inače vidim da je najeftiniji prijedlog za proc taj Sempron za 232kn pa me zanima kakva paralela bi se mogla povuč s ovom mojom trenutnom konfiguracijom i tim Sempronom i možda samo 1 GB memorije.
Vidim da je memorija došla ko kikiriki i stvarno ne znači ništa koja stotka kuna za kombinaciju s još GB te koji brži dvojezgreni proc ALI imam mentalnu blokadu da ne trošim na nešto ako mi nije potrebno.
Za ploču koju sad imam dao sam 1800kn ,za 512mb memorije nekih 1100kn kao i za disk od 60gb a kad mi se bilo igralo kupio sam grafu za 2000kn i sad vidim to ne vrijedi ništa pa koja korist da kupujem nešto ako mi to nije nužno potrebno pošto sve to poslje neče vrijedit ništa šta god kupim ....hebat ga ovi kompjuteri
Pa koliki step up /potrebno bi bilo još te memorije i bolji proc?