Citiraj:
Autor drupci15
što ne mora značiti da te koči proc.....
|
Vise je razloga zasto sam zakljucio da je tako.
-ja sam dosao do tog zakljucka
-clan foruma od kojeg sam nabavio proc i maticnu takodjera ga je drzao na toliko hladjen vodom
-probavao proc na jos jednoj maticnoj ploci i na doticnoj probavao drugi proc koji opet nije isao vise nego i prije - uglavnom, probavao i neke druge kombinacije pri cemu su se rezultati poklapali
-dane postavke su zbog mnozitelja proca x9 najoptimalnije zbog frekvencije memorije a i za veci klok proc trazi visi napon -> vece zagrijavanje, a kako pazim na buku (trenutno je najglasnija komponenta ovaj samsungov disk), mislim da bolje od ovoga i ne moze, a za sada i ne treba.
Htio sam reci kako je netko OC-ao taj model proca 100% a ja "samo" 40% .
Moj steping obicno ide i na 3.0 na zrak ali sta je tu je.
Naravno, ostavljam tu jos i mogucnost da ne znam klokati

, ali to je pak drugi par opanaka.
EDIT:
Evo napravio domacu zadacu, a isto savjetujem da i vi ucinite, vezano uz link koji sam dao koji post gore:
stepping mog proca je CCBWE i max koji sam vidio je 2.8 GHz,
drugi pak stepping CCBBE i jos jedan idu i 400 MHz vise (na zrak), eto, samo u jednosm slovu razlika a eto koliko MHz. Gore sam bio malo neprecizan, ali vjerujem da konkretniji odgovor od ovoga ne moze biti: naci proc sa istim stepingom - ako ste pogledali pise i koja je konfiguracija, napon, hladjenje, tako da znate sto mozete ocekivati od svojeg proca.
Upravo probao 2.7 na 1.55V i radi, vrti OCCT, ali temp nazalost ide na 70 za jednu jezgru, ako everest ne laze, dok na 2.5 i 1.4V ide do 60 max, pa je valjda jasno koliko je isplativo ici na tih 200 MHz vise.