evo dvojim se oko dva acerova laptopa. oba su iz Hg-Spota.
Prvi je iz TravelMate serije 5520G, komponente su AMD x2 TK-55, 15.4 ekran crystalbrite, ram 1gb ddr2, 80gb hard, ATI 2400XT 256 mb, linux
4699 kuna
Drugi je iz Aspire serije isto 5520G, AMD x2 TK-53 (1.7ghz), 15.4 ekran wxga CrystalBrite, ram 2gb dddr2, hdd 160gb sata, nvidia 8400m 128mb,..linux
5003 kuna
e sada problem je kod tog drugog jer u opisu proizvoda pisu malo drukcije komponente npr da je hard od cak 250gb sata ali na 4200rpm-a i da je grafa ona jaca 8400m GS..
kada odem na asusovu stranicu da vidim tocan popis komponenti nista mi ne pase i jos mi je manje jasno jer tamo uglavnom pisu neke integrirane grafe, vjerovatno ove laptope sastavljaju samo za balkan..
ok nedoumice oko komponenti cu razjasniti tako sta cu otici do njih pa na licu mjesta vidjeti ali zanima me samo kako se manifestira taj jos sporiji hard u radu. laptop mi treba kao desktop replacement, mislim ga uzet na brod, igrati football menager, stronhold i cod&cod uo. za to su sposobne obe grafe jer rezolucija je mala (koliko sam skuzio 1280x800).
znaci pitanje je ima li koji laptop slicne graficke "moci" za toliko ili manje para znaci 5000 kuna? i ono za hard. mislim toliko veliki hard mi ne treba jer imam hard od 500 u ladici pa mi ne igra toliko ulogu velicina harda ali naravno toga nikada dosta. treba njave na brodu