View Single Post
Staro 10.01.2008., 11:27   #1
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Question Sastavite mi konfiguraciju (uz par kriterija)

Prije svega, pročitavši upute za postanje na ovom podforumu, znam da je bi trebao navest sastavite mi konfiguraciju za ovoliko-onoliko kuna no ja bih radije to sročio drugačije....

Ne smatram se nekim zahtjevnim korisnikom kompa pa se nadam da uz sljedeče kriterije neče doči do toga da moram isprsit npr. 5 tisuča kuna za neki najnoviji čipset / ploču jer sve ono što mi treba mogu i na trenutnoj konfiguraciji....osim ugurat tu ploču u kučište koje mi se svidjelo što je u biti primarni razlog razmišljanja o novoj konfiguraciji. (znam o naopakosti ovog pristupa 'kompjuter za kučište' ... )

No ipak ,iako na novu konfiguraciju nebi htio potrošit više nego što moram od novog očekujem da ne bude gore od ove kombinacije koju trenutno imam pa se svede da radim korak "s konja na magarca"

Trenutna konfiguracija se sastoji od:
Asus A7N8X Deluxe / Barton 3000 + / 2x Kingmax 512 mb ddr 433 Mhz / Hercules Radeon 9800 pro /

Pošto su to ovako davno kupljene stvari ,uzevši u obzir koliko sad vrijede nadam se da neče trebat puno novca da s napravi korak unaprjed s novom konfiguracijom.

Kao što rekoh ,nisam zahtjevan....
Komp mi na dnevnoj bazi služi za surf,tipkanje ,24/7 download , gledanje HD stvari u .mkv kontenjeru a ponekad stvarno rijetko vidim 15-20 min kakva je neka nova igra ....ili još rjeđe poigram se u adobe premijeru s izradom nekakvog filmiča....

A ako ove zadnje 2 stvari zahtjevaju drastično više novčanog ulaganja u usporedbi s prvima nadam se npr. nekoj ploči koja bi mogla ispunit moje prve moje zahtjeve i ujedno bit pristojna baza za buduču nadogradnju drugog jačeg procesora ili grafičke ako mi se zaigra nešto....

No opet to treba gledat u kontekstu jer 99% neču davat 1000kn više za npr. grafičku da tokom 20min u 2-3 mjeseca u nekoj igri mogu uključit full detalje ili 1000kn više za neki proc da u premijeru izrendam neki materijal desetak minuta brže....

Znači treba mi ploča,memorija,proc,i grafa ?
Želim da ne bude skuplje nego što treba kad se pogledaju svi kriteriji...
Želim da sve bude tiho pošto če stalno radit i da nema ventova više nego je nužno.
Želim da je sve skupa jednostavno i da se ne moram oznojit za poštimat nekakve drajvere ili da mi nešto proradi...
Želim zvuk na ploči i ne želim ulagat u zvučnu
Od spojivosti mi treba optički ili koaksijalni izlaz te DVI, S video i VGA a iako bi umjesto to zadnje dvoje ,radije komponentni & hdmi ,ako su grafe s tim drastično skuplje onda mogu i bez ta 2 načina spajanja. Ustvari kad promislim šta se mene tiče mogao bi i bez grafičke ako ne igram zar ne ? no sigurno ne postoji nekakva integrirana grafika s željenim konektorima? :-/

I želio bi nešto relativno novije da se ne desilo da ne mogu napravit nekakvi napredak ako poželim ubuduče kupit proc za ploču koji imam ili obrnuto.(ne mislim sad na 10 god ubuduče ali...)

A šta se tiče AMD vs. Intel ili ATI vs nVidia .... Želim šta god je jeftinije dok god ispunjava navedene želje

slušam....