Mema je mislim ok, jer sam uredno par sati vrtio meme test. I prije sam ju stavljao na nize taktove dok sam dizao proc, ali ista stvar-BSOD.
Napon ocitavam sa cpuz-om. Ova moja ploca je poznata po undervoltanju tak da su razlike između biosa i cpuz-a dosta velike. u biosu 1.487 a u cpuz 1.456. Probao sam staviti memu na 800 mhz, a proc na 333x10 i 0 bodova.
2145 says:"jer ak nema BSOD na defaultu, onda najvjerovatnije nisu windowsi"-to stoji ali meni BSOD javlja da mi sa hardverom nesto ne valja i to kad dignem proc preko 3100.Rekao si da je mema mozda skart-nije jer sam ju natjerao stabilno i preko 1000 Mhz@CL4, naravno proc je morao biti ispod 3100.Tak da mislim da mema nije u pitanju.
Ostavit cu ove stabilne postavke, sutra stavit nove Windowse i onda probat dignut proc preko 3100. Ako to ne uspije sljedeci korak je flash biosa. Gledao sam po netu i proces je dosta kompliciran, nikad ga nisam radio, ali mislim da bi uz vasu pomoc uspio to napravit.(vec je u nabavi floppy jer ga nemam).
Sad je jedino pitanje dal mi to sve treba??
Naime, ako sutra se win opet pocnu rusit na 3100+, a do tad je sve stabilno. Zasto ga ne ostavit fino na 3ghz, mema ce radit na cca 960mhz@CL4 i sve fino. A ovako mozda ce jos biti i gore sa novim biosom. i Onda moram vracat stari..
Mnogi ce se sad pitat: pa zasto to ne ostavi tako i to je super?
Ali ta zelja u meni je nazalost prevelika tako da cu vjerovatno morat flashat bios.. ali me brine i to jako sta ako i nakon toga stvar bude ista?? sta onda?
U biosu ima neku opciju Asus bios update. To koliko sam shvatio nije flash nego samo update..