09.01.2008., 23:42
|
|
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Autor mad max
znam da je tema dosta stara, ali moram ovo podijelit s vama:
danas mi dosla Abit IP35-E i mislio sam ju sebi ubacit u konfu umjesto Gigabyte P35-DS3, ali sam ju najprije isao istestirat da vidim kako to radi i mogu reci da mi se zivot zgadio kad sam to radio...
kao prvo: na svaki neuspio pokusaj dizanja meme (citaj: preveliki takt ili preniske latencije) sam morao radit CCMOS
kao drugo: vdrop je ogroman, stavim u biosu napon proca na 1.4025 i pada mi ispod 1.33V kad ga opteretim
kao trece: ploca nema solid kondenzatore i "zatvorene" zavojnice i to mi se bas ne svidja
kao cetvrto: nema sanse da natjeram E6400 iznad 3.6GHz dok je na gigabytici isao na 3872MHz
kao peto: bundle je nikakav, 1 IDE kabel, 1 floppy kabel i 2 sata kabla, manual i cd s driverima je sve sto se dobije s njom
nakraju sam od svega lijepo odustao, ubacio abita u drugu konfu, stavio E4300 na 3GHz i tako ce radit, a sebi ostavio gigabyte s kojim sam prezadovoljan
zakljucak: zadnji abit kojeg sam imao, a koji je valjao je bio NF7-S v2.0, zalosno...
|
Meni je na Presleru vdrop 0.03V i radi uredno na 4.0+GHz na stock naponu. Prescott 2M kuca trenutno na 3.6GHz. Solidi su svuda oko socketa, ako to nisi primijetio. Ostali su Rubyconi, ako i to nisi primijetio, slicne je imala MAX3 i ostale serije Abitica i nisu se bas napuhivali, cak dapace, slove kao jedni od najboljih kondenzatora. Zadnji Gigabyte kojeg sam ja imao mi je palio Block Boot BIOS i jedva sam se rijesio tog problema, a bogami i ploce. Za bundle me je ionako uvijek bolio lagano kitarovic, ne palim se na te fensi djidje sto idu s ofarbanim-slot plocama. Hocu sirovinu i sto veci FSB na stock naponu. Zbog toga sam se jedva odvojio od IC7 koja je drzala 265MHz FSB na Norhwoodu 2.6C sa stock naponom, a i ova AW8 ce tesko na prodaju jer mi ganja Preslera na 255MHz i zivo me boli za taj famozni vdrop. Orthos drzi, renderiranje mi se ne rusi. Stabilnost? Abit 
|
|
|