View Single Post
Staro 09.01.2008., 21:39   #7
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
puno nvala na komentarima.... budući da mi je ovo prvi oc pod stare dane, puno mi znače...

evo update:

probao sam dizati samo htt i ako ga stavim na 280, bios boota u safe modu i sve vraća na početne postavke. htt 270 bios pušta ali se vista ne može izboriti s tim pa se stalno reboota. tako da je izgleda htt 260 plafon.....

e, sad ima tamo još nekih postavki ali to ne znam šta je pa ne diram ...

ako idem dirati memu, jel mijenjam samo te stavke u biosu ili sve redom (i na koliko)?

kako ne mogu ustanoviti pravu temperaturu proca, skinuo sam i cpuid hardware monitor zadnji. i on mi pokazuje sve isto kao i pc wizard - iste temperature i brzine venova... najviše me hebe što na site-u kažu da je ugrađena podrška i za LE athlone i uredno ga prepozna i pokaže core #1 temp -48 i drži ju zabetoniranu...

a ako dobro očitava voltaže, onda ovo šroteks frontier napajanje daje u dlaku nazivne voltaže i drži ih super stablinima... +12v drži na 12.03, jedino -12v drži na -12.61 i 5v na -4.35...

sad upravo vrtim orthosa, evo pola sata i temperature (ne znam čega!) su 43 / 48 / 47 a vent proca se veselo vrti na 2600...

idem sad probati još jednom taj htt link...

edit:

da, stock cooler, i to neki jadan, neki su tanki limići na hladnjaku, onaj od 4000+ mi djeluje puuuuno uvjerljivije...

a probao sam i sa speedfanom i sa svime što sam uspio naći i ništa mi ne daje razumne rezultate... a jbg, valjda je proc još nov, ili nije zanimljiv...

edit #2:

vidi vraga ...

ht link 400 -> ni da bi
ht link 600 -> radi! i kaže da je na 781,8 što i je 3x htt
budući da je blizu 800, više nisam probao ići...

nego ima tamo još nekih opcija koje mi stoje na auto, a to su:

ht link width 8bit 16bit auto

ht drive strenght auto manual
x ht drive strenght (p) 31 - (ide od 0 do 31)
x ht drive strenght (n) 31 - (ide od 0 do 31)

ht receiver ctrlr auto
x ht receiver ctrlr value 31 - (ide od 0 do 31)

ht pll control high speed low speed

zasad je sve na auto a ne znam čemu služi, pa ako ima kakvih sugestija, bit ću zahvalan...

Zadnje izmijenjeno od: taip@n. 09.01.2008. u 22:15.
taip@n je offline   Reply With Quote