View Single Post
Staro 09.01.2008., 13:06   #78
mdodig
Premium
Moj komp

mdodig's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Arrow

Evo ja:

1: Slaganje računala: neisplativo, puno vremena trosi, izaberes ducan koji dobro i uredno sastavlja
2: Biranje komponenti i slaganje računala: isto kao 1
4: Windozi sa must have programima: 300-400kn, preko 3 sata naplata po satu
5: Mreža, po kompu: po satu
6: Napali ga virusi bolest, čišćenje: backup pa 4.
7: Nadogradnja kompa (vga, dvdrw,blablabla): po satu

Inače sva naplata ide po principu procjene, ako odaješ dojam sigurnosti i dokazes da jesi onda nije velika gotovo nijedna cifra koju kazes.
I izbjegavajte raditi kod covjeka doma. Uvijek kad si gotov sa svime iskopaju neki dvd sa programima koji bi isto trebalo instalirati, a ti vec imas drugi dogovor ili slicno. Uglavnom, ja nastojim sve manje raditi sa kucnim korisnicima jer mi trose vrijeme i znaju pit krv sa naknadnim pozivima (npr. NERADIMIINTERNET!!! a prica na telefon i pokusava se modemom spojiti).

Jos jedna stvar ide s godinama, a to je da nastojis sastavljanja, instalacije windowsa/linuxa i slicne gubitke vremena ostaviti "novom narastaju" (studenti, ucenici, itd.) a ako nesto zaseru ili ne znaju i za kompliciranije poslove ti uskaces kao "iskusan borac za pravdu i slobodu"

Princip rada je pouzdanost i sigurnost koju ljudi koji imaju novca cijene, njih nije briga jesi potrosio 2 ili 6 sati na nesto. Oni cijene kad im nesto napravis da se mogu pouzdati u to i ne te kasnije zvati da popravljas i to su spremni dobro platiti (ovo se vise odnosi na poslovne korisnike).

Eto, a sad nazad na posao
mdodig je offline   Reply With Quote