View Single Post
Staro 09.01.2008., 09:29   #74
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Imam nešto iskustva s pogađanjem cijene ( doduše, druga vrsta posla ) i najvažnije je unaprijed precizirati cijenu i obim posla dogovorenog za tu cijenu. Napomenuti obavezno da svaki slijedeći ( van dogovorenoga ) zahvat / instalacija / podešavanje koštaju xxx kuna. Nije zgorega ponuditi neki popust na količinu, to kupca veseli te ima feeling da je dobro prošao.
Napokon nešto pametno...sve vam je rekao. Kod takvih poslova moraš znati cijenu unaprijed. Nisu to građevinski radovi koji ovise o XY faktora.
Druga stvar, opet treba biti realan sa cijenom i prilagoditi je našim uvjetima. Znači, nećeš nekome nabiti 100 eura za instaliranje XPa (koje može danas i svako dijete instalirati) ako su plaće takve i takve, ako firma jedva izvlači kraj sa krajem...pretpostavljam da je mali poduzetnik...

Vidio sam svakakve bahatosti što se tiče toga. Znali su naplatiti instalaciju omanje mrežice i par kompova više nego li neki programersku muku izrade softvera za kase.

Naplati mu realno, onoliko koliko misliš da si ti zaslužio. Ne obvezuje vas nikakav ugovor ili računica, a samim time niti ikakav dug prema državi.
Zandnje što bi od toga posla trebao jest izvlačiti isključivo materijalnu dobit.
Naplati mu "povoljno" tako da te i drugima preporuči ili se kad tad ponovno osloni na tvoju stručnost/cijenu....
Oči prema horizontu!
Striček je offline   Reply With Quote