View Single Post
Staro 08.01.2008., 15:40   #15
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Mislim da je i kutija za sada ES vjerojatno će kutija biti slična sadašnjima kad izađu procevi na tržište.
No...65W TDP-a i onakav hladnjačić, baš sam i pomislio kako će Intel kompenzirati malu veličinu hladnjaka sa visokim brojem okretaja ventilatora
Taj hladnjačić više pristaje Celeronima sa 35W TDP-a, nego procesorima sa 30W više. Vidjet (tj. čut) ćemo kad procevi budu spremno čekali na policama trgovina. SRV, pripremi vate
Vidim mene spominjes Ne brini za mene, noviji 45nm ce se jako lijepo snac pod Freezerom 7 Pro. Ali vidim vent na ovom coolercicu je Delta

Nego, osvrnuo bih se na novost. Potpuno je pogresno navedena vijest.

Citiraj:
Novi Intelov procesor oznake 8500, na radnom taktu od 3.16GHz, s 6MB L2 cachea spreman je za isporuku. Množitelj ovog procesora je 9.5, sabirnica radi na 333MHz, a TDP iznosi 65W. Novo pakiranje procesora je u potpunosti bijela kutija, a novi je i hladnjak koji se isporučuje s ovim modelom.

Iako 65W TDP-a i nije mala vrijednost, Intel je odlučio uz ovaj procesor isporučiti prilično malen i tanak aluminijski hladnjak, koji i ne ulijeva povjerenje u svoje mogućnosti. Čak je i sama jezgra od aluminija, bez imalo tragova bakra ili nekog boljeg vodiča topline. Nadamo se samo da sve ovo nije kompenzirano s velikim brzinama vrtnje ventilatora, no za neke konkretnije utiske moramo sačekati i početak prodaje po još neobjavljenim cijenama.
To uopce nije retail nego ES pakiranje za E8500, a vec je prije nekoliko dana objavljeno kako ce izgledati kutija:
http://www.benchmark.co.yu/news/2008...500_box_01.jpg

A moguce je da u retail pakiranju opet dodje onaj stariji cooler kakav je i dosad dolazio na C2D procesorima, istina, moguce je da bude poptuno od aluminija, kao na E21x0 seriji.
SRV je offline   Reply With Quote