Citiraj:
Autor gnomisa
ovakvim agresivnim i primitivnim ispadom ne pridonosiš raspravi već samo stvaraš temelje za postove koje će moderatori morati kasnije brisati...back to topic..nisam nigdje napisao da monitor ima previsoku rezoluciju već da bi igranje na takvoj rezoluciji zahtjevao kupovinu vrlo jake grafičke kartice (a nema puno ljudi u HR koji si to mogu priuštiti)....visinu cijene monitora ne određuje samo reza već i tip panela/matrice, veličina panela itd itd....i S-IPS i PVA matrice imaju svoje mane i prednosti a napisati da su razlike između dvije matrice male - može samo netko tko nikad nije gledao u obe matrice postavljene jednu do druge...i opet ću ponoviti svoje skromno mišljenje - smanjivanje nativne reze nema smisla jer definitvno dolazi do degradiranja kvalitete slike (da i kod igrica, tu prvenstveno mislim na simulacije letenja)....tko misli da na 22" pva monitoru sa smanjenom rezom ima jednako dobru sliku kao na 20" 4:3 s-IPS - taj je zaslužio da zagrize udicu....
|
Moram potpisati gnomisu

. Iz svog iskustva mogu reći da svakako ima razlike između S-PVA i S-IPS, moj prošli monitor je imao S-PVA, ovi sada S-IPS. Obje su super matrice, daleko od TNa, no S-IPS je ipak više nego malo bolja matrica(ne baš ni puno

) . Radio sam još na par S-IPSova i S-PVA monitora i na svakom je S-IPSu slika bila kvalitetnija, pravilniji prikaz boja, gamme... Što se tiče smanjivanja reze u igrama, vele isto je kao na nativnoj ili se nevidi. E sad ....

nativna rezolucija je nativna rezolucija na LCDu i nema logike da se to nevidi. Ja se neigram puno i sada kada i nabacim neku noviju igru na 7900GT @ 1280x1024 zato što mi šteka na nativnoj, razliku vidim bez problema. Normalno da se može igrati, no kvaliteta je degradirana.