http://www.youtube.com/watch?v=UYYqO-Ac2tA
Avantasia - Carry Me Over, brand not-so-new video
Sjetimo se prvog i drugog dijela avantasije koji je u potpunosti napisao tobias sam, za vrijeme dok je bio aktualan edguyev album Theater of Tragedy. Prvi i drugi dio su remek-djelo, sklad metala, opere, simfonije i melodije, jednostavno nemam zamjerki, fenomenalan izbor muzicara, pogotovo vokalnog dijela... Kao sto mozemo zakljuciti po slusanju edguya nakon 1999 pocinje se gubiti onaj originalni "štih" sa kojim su počeli i edguy dobiva rock zvuk (koji je jos uvijek melodican i takav ce ostati), zadnji album rocket ride apsolutno odudaranje od drugih albuma, ne samo svojih nego i od ostalih bandova...
Da se vratim na avantasiu, ako se mene pita novi album ce biti progressive rock sa mnogo primjesa metala, simfonije i melodije, iskreno meni se ova pjesma (i Lost In Space) cine fenomenalnima... Ako cu to promatrati sa stajalista čr00 zadrtog metalca (što nisam) rekao bi da se pretvorio u pop zvijezdu no to je njegov ukus i covjek ce uspiti sa time, avantasia sada ima dobar zvuk cak i onima koji nevole metal, band ima izgled (tko kaze da izgled nije vazan je budala) i ide prema uspjehu, album nije ni izdan a imaju 2 dobra spota, u naredne dvije godine cemo vidjeti koliki uspijeh ce mu donijeti avantasia a vjerujte mi na riječ - veliki...