View Single Post
Staro 02.11.2001., 16:52   #5
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000

Napokon sam skuzio kaj me zezalo kod 21.xx i 22.xx Detonatora! Kad sam vidio da mi 22.50 rade ali sporije nego sto bi covjek ocekivao (pogotovo kaj sam procitao da je vecina ljudi dobili neki mali boost) te nakon kaj sam vidio da mi 21.xx ne rade niti nakon clean installa malo sam poceo razmisljati... I pustio 3dMark 2001 da se vrti... i gledao gdje ce tocno "puknuti" i izbaciti svoj error. I kad sam vidio da je puknuo na fill rate testu rekao sam sam sebi: "Nije valjda AGP aperture size!?" i otisao u BIOS ploce. Tu sam skuzio da kako sam mjenjao malo graficke mi je aperture size ostao na 64MB (od GTS kartice koja je imala 32MB memorije) umjesto da bude na 128MB kolko bi bilo OK za GF3 (64MB). Promijenio to i WROOOOMMMMM!!! - Sve radi kao savrseno i super brzo (3dMark 2001 1024x768x32 - 6900 bodova). Onda sam otisao na test makinu i tamo smanjio aperture size i tad mi je i tamo pocelo sve pucati u DirectX-u a u OpenGLu se kartica ponasala kao da je PCI.

Dakle - provjerite kolki Vam je aperture size - neka bude 2x veci od memorije kartice.

Eto!!!