View Single Post
Staro 07.01.2008., 12:59   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Sa VIP konekcijom ne možeš niti očekivati išta bolje. Slobodno možeš zaboraviti takvo rješenje jer nećeš baš ništa postići. Očekivani ping je svakako 300+
Ma znam to, no to nije ni point. Naprosto mi je kako je moguce da *kreiram* igru preko VIP-a i svi se spoje, a tko god drugi *kreira* igru ("fiksne" veze) - ne ide. Server je uvijek isti, pa mi je nekako logicno da je sasvim nebitno tko *kreira* igru, kada se doticna "napravi" na serveru iovako ionako. Uz to, tim vise sto kazes - kako je moguce da ja kad kreiram igru lokalno (dakle, minimalni ping), nitko se ne moze spojiti, a preko VIP-a i ogromnog pinga stvar sljaka?

Citiraj:
Moj ti je prijedlog da Thomson prebaciš u Bridge mod i na njega priključiš server sa dialup. Na njega igru i to mora raditi bez problema, ako si dobro iskonfigurirao game server. To je čisto radi testa game servera.

Vidim da nemas Iskon kao poslovni korisnik. Inace, za prebaciti router u bridge mod, moras napisati poseban zahtijev, cekati da ti kreteni dodju i *zamijene* modem.

Naravno, na moje pitanje mogu li ja uzeti svoj router i VOIP gateway, nisam dobio reply emailom a decec na sluzbi za korisnike je sutio i nakon 30 sekundi rekao - neznam.

Toliko o tome, nazalost...

Citiraj:
Kod sebe sam napravio CoD2 Server. Micronet u bridge spojen na NAT server, a u NAT-u konfiguriran port forwarding. Server može biti bilo koji komp u mreži i sve je radilo. Obzirom na TCP/IP, kod tebe ne može biti nimalo drugačije.
Kod mene je slicno; server je spojen na Cavoglave i slozen je port forwarding. Interesantno, imam jos neke servise (web server, SSH i slicno) i sve radi bez problema. Evidentno, radi i ovo sranje, no ocito ne dovoljno dobro. Port za torrente mi je 10000; ipak, mozda bih trebao prebaciti Battlenet server na neki nizi port pa probati? Trenutno je na 6112, pa se mozda Tonson ne snalazi najbolje s istim... No opet, s druge strane, velim, nikakvih problema do sada nisam iskusio s port forwardingom... Uostalom, da to cudo ne radi, vjerojatno se nitko ne bi mogao ni spojiti na server, zar ne?

Citiraj:
Od Thomsona ionako nema prevelike sreće, pa bi ga ograničio u cijeloj priči. Nisam siguran koliko se on može podesiti.
Znam da nema srece, a s Iskonovim fasistickim restrikcijama, konfigurabilnost je 0.

BTW, zna li netko zasto je nemoguce pingati Iskonove dinamicke IP adrese dodjeljene ADSL korisnicima?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote